Hva' så, Ellemann?

Følg Leder
EKSTRA BLADET MENER

I SIN TALE på Venstres ekstraordinære landsmøde sagde den nye formand, Jakob Ellemann-Jensen:

’Jeg er dødtræt af fløjkrig, jeg er dødtræt af fløjkrigere. Og jeg er dødtræt af den kultur, der følger med.’

LIDT POLEMISK kan man spørge selvsamme formand: Hvorfor hulen er du så blevet i partiet. Hvorfor skred du ikke for flere år siden?

ELLEMANN-Jensen må have en tyrkertro på, at han kan rette op på det borgerkrigs-ramte parti. Ellers havde han ikke påtaget sig hvervet. Selvtilliden hos den tidligere militær-kaptajn er i orden.

MEN OM han er i stand til at få fløjkrigerne til at indstille det verbale skyts, rette ind og marchere i takt, er en anden sag. 

I sagens natur ved vi meget lidt om, hvad Ellemann-Jensen kan præstere som politisk leder. Han har stadig æggeskaller på røven, og som vi tidligere har påpeget, kommer han ikke langt alene med sit velkendte, skælmske smil og den rappe replik.

SOM FORMAND for oppositionens suverænt største parti bør Ellemann-Jensen også være blå bloks naturlige statsministerkandidat og udfordrer til Mette Frederiksen (S). 

Igen: Vi ved ikke, om den nye formand formår at genrejse og samle oppositionen, som hans forgænger skød i smadder.

MEN VI VED, at Danmark har brug for en stærk opposition, der kan puste den socialdemokratiske regering og dens ’forståelses’-partier i nakken.

En bovlam opposition er aldrig godt – og slet ikke med en statsminister Mette Frederiksen fra et parti, der anser det for en fornærmelse at blive udfordret og kigget efter i kortene. Der er brug for med-, mod- og sammenspil.

DE FORESTÅENDE forhandlinger om en klimalov bliver første udfordring. Skal Danmark gennemføre en ambitiøs, men nødvendig grøn omstilling, er det afgørende med en bred opbakning. 

Landbruget kommer til at spille en af de centrale roller i omstillingen, hvormed Venstre vil blive udsat for maksimalt pres fra flere sider.

SÅ VENSTRES nye formand får nok at se til fra dag et. Og så ikke et ord om hans forgænger, Lars Løkke Rasmussen (V), der fra sidelinjen vil følge, ’hvordan Venstre former sig’. Hvad det betyder, har Jakob Ellemann-Jensen sikkert en fornemmelse af.

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+