Hvad Ali ikke ved, er ...

POLITIKERNE FLOKKES i disse dage om at holde med bager Ali Parnian i Tingbjerg. Ali og familien har som bekendt fået raseret deres bagerbutik, fordi de nægtede at betale ’beskyttelsespenge’.

Integrationsminister Inger Støjberg er ilet med opbakning til Ali - men måske mest til sig selv. De konservatives gruppeformand, Mette Abildgaard, har indsamlet 360.000 kroner i støtte og opfordrer alle erhvervsdrivende i området til at melde den slags uhyrlige sager til politiet.

ALLE HOLDER med Ali, og det lyder alt sammen oprigtigt.

Det viser sig dog, at familien Parnian allerede for en måned siden blev opsøgt af fire mænd bevæbnet med knive. Fader Mohsen, der startede bageriet, fortæller DR, at også dette oprindelige angreb blev meldt til politiet. Og der blev tillige gjort opmærksom på, at der er videoovervågning i familiens opgang.

DER ER MED andre ord rigeligt at arbejde med. Men her en måned efter lyder ordensmagten, som er den faldet ud af sengen, når der spørges til sagen.

De konservative gruppeformand bør således, hvis hun virkelig vil hjælpe, spørge sin partiformand og justitsminister, Søren Pape: ’Hej Søren, har du spurgt politiet, hvilket efterforskningsmæssigt skridt de i sin tid tog i forbindelse med overfaldet på Parnian-familien’?

UNGE HAR DERTIL terroriseret Tingbjerg i mange år. I 2009 blev præsten i Tingbjerg Kirke chikaneret og forfulgt i en grad, så han måtte gå under jorden.
’Det er en hel bydel, der er blevet taget som gidsel, udtalte præsten, Ulrich Vogel, i Kristeligt Dagblad: ’Man er overladt til sig selv. For politiet gør ikke nok. Det, de unge gør, har ingen konsekvenser.’

STATSMINISTER Lars Løkke Rasmussen var derefter på besøg i Tingbjerg i 2009 og udtalte: ’Vi skal ikke acceptere, at der er et lille voldeligt mindretal, som gør angreb på de værdier, vi tror på.’
Integrationsminister Inger Støjberg bør således sende sig selv og sin chef en huskekage a la: ’Nu har folk ’liket’ og ’synes godt om’ jeres kontante meldinger mod ghettokriminelle i en hel del år, er det så nu, I vil gå så vidt som også at gøre noget ved det?’

BAGER ALI Parnian har blot været i Danmark i lidt over to år. Han ringede naturligvis til politiet om overfaldet på sin butik i den tro, at så sker der noget.

Hvad Ali ikke ved, det er måske, at det kun er i denne uge, politikerne konkurrerer om at være først med hjælp og virkningsløse råd såsom at melde trusler og overfald til politiet, for den slags skal ingen i Danmark finde sig i.

ALI VED SIKKERT ikke, at Danmarks statsminister stod i Tingbjerg og sagde præcis det samme for knap ti år siden.