Hvad er de bange for

VENSTRES sundhedsordfører, Jane Heitmann, der normalt lever en tilbagetrukket tilværelse, er kommet i skudlinjen i denne uge.

Det skete, da Jyllands-Posten afslørede, at hun anonymt havde stillet 19 nærgående spørgsmål til indenrigsministeren om regionernes udgifter til taxakørsel, rejser, fede ben, honorarer med mere.

SOM BEKENDT VIL regeringen nedlægge regionerne, hvilket har skabt voldsom debat i Venstre.

Modstanderne af nedlæggelse mener, at Heitmanns spørgsmål er et ’usmageligt’ og ’sørgeligt’ forsøg på at grave miskrediterende oplysninger frem om regionerne.

Det har gjort hende så bange for sin egen skygge, at hun har trukket spørgsmålene tilbage.

DERFOR FÅR VI ikke svar på spørgsmål som:

’Hvor mange penge har hver af de fem regioner brugt på udvalgsrejser siden 2015? Udgifterne til kost, drikkevarer og logi bedes oplyst.’

Og: ’Hvad svarer vederlaget for et regionsrådsmedlem til pr. møde?’ Samt: ’Hvor mange penge bruger regionerne på taxakørsel om året?’

VI VED IKKE, hvorfor Jane Heitmann gik under radaren for at være anonym. Det var nok, fordi hun forudså, at hun ville blive upopulær hos kollegerne for at lede efter politiker-snavs.

Men det er ynkeligt, at hun vælger at trække spørgsmålene tilbage, da anonymiteten blev brudt.

HVAD ER politikerne bange for? Hvorfor må skatteyderne ikke få at vide, hvor meget regionerne bruger på f.eks. fryns og repræsentation? Er der noget, der skal skjules?

Et flertal i Folketinget har i forvejen sørget for alt for megen mørklægning i det politiske system.

PÅ SIN VIS forstår vi godt ophidselsen i Venstre, for med Lars Løkke som formand er fryns og bilagsrod ikke noget, man taler om, og derfor er det selvfølgelig ubekvemt at blive kigget efter i sømmene. 

Indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøl-Billes embedsmænd var allerede i gang med at samle svar på Heitmanns spørgsmål, da de blev trukket tilbage.

VI HÅBER, at en politiker fra et andet parti end Venstre vil overtage faderskabet til spørgsmålene og kræve dem besvaret.

Måske noget for Simon Emil selv?

70 kommentarer
Vis kommentarer