Hvad skal vi med DF?

Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

HVIS DANSK FOLKEPARTI vil gøre comeback efter det største fald i vælgeropbakning i dansk politiks historie, skal de kunne svare på et ubehageligt spørgsmål:

HVAD SKAL VI med Dansk Folkeparti? Hvad mister danskerne, i fald DF ikke længere findes?

SOM BESKREVET I Ekstra Bladet i går har den direkte konkurrent, Nye Borgerlige (NB), ikke alene revet den politiske hovedstol – stram udlændingepolitik – bort under DF, men tillige ifølge meningsmålingerne taget vælgerne med. Ved et valg i morgen står Nye Borgerlige til næsten en firedobling og DF til endnu en nedtur oven på den halvering, der fandt sted ved valget i 2019.

OG HVAD DF IKKE har mistet til NB, taber de til Socialdemokratiet, der ligeledes har overhalet partiet indenom på kernepolitikken.

DANSK FOLKEPARTI HAR således sejret ad helvede til. Partiets særlige politik er blevet alles, og triumfen har gjort DF overflødige.

FORNEMMELSEN FOR FOLKELIG retning er blevet borte i en blanding af symbolpolitik, kagefejringer og fifleri med EU-penge. Den sikkerhed, hvormed Dansk Folkeparti engang førte sig frem som en folkelig korrektion til den gamle magtpolitiks virkelighedsfornægtelse, er forvandlet til det modsatte.

THULESEN DAHL OG HANS PARTI mistede retten til bare at være imod, da man oven på valget 2015 blev største borgerlige parti og ikke for alvor turde anvende mandatet. Ingen kan lide nikkedukker.

OG UANSET HVOR MEGET Pia Kjærsgaard – der som formand for Folketinget tillige nåede demokratiets højeste post – i de senere år har fremmanet eliten, MeToo-bevægelsens overdrev eller ’klimatossernes’ dagsorden som erstatning for sin tabte fjende, er man ikke længere frihedskæmperen.

DET ER EN AF DE væsentligste pointer i nyere dansk politik: Historien om ’Lex Pia’. Det er loven, der siger, at Pia Kjærsgaard og Dansk Folkepartis berettigelse aldrig var, hvad de gik ind for, men derimod, hvad de var imod, og hvem de havde imod sig.

NÅR MAN FØRST HAR VUNDET og ikke bare er blevet stuerene, men har siddet på de fineste pladser, kan man ikke hævde at være en rebel og imod ’magten’. ’Hvad har I selv foretaget jer,’ dukker op som et berettiget spørgsmål i alle sammenhænge.

HVIS NOGEN TROR, det afgørende for DF er, om Thulesen Dahl skiftes ud med Morten Messerschmidt, eller om Inger Støjberg vælger DF frem for Nye Borgerlige, tager de fejl.

DET INDLEDENDE SPØRGSMÅL er det afgørende. Og der ser ikke ud til at komme noget godt svar.

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind