Hvem ka’? Vi ka’!

DEN 17-ÅRIGE danskfødte gymnasieelev Mohamad Al Jawaheri var i går til møde med repræsentanter for Dansk Supermarked.

Kort før jul havde han følt sig tvunget til at underskrive sin egen opsigelse fra jobbet som servicemedarbejder i Bilka i Næstved,.

På mødet blev han tilbudt en genansættelse.

FORUD er gået et tumultagtigt forløb, der på én gang er både beskæmmende og opmuntrende.

Mohamad havde tilladt sig at forsvare sin religion på Facebook-siden ’Ja til frihed – nej til islam’.

Det skulle vise sig, at en del af debattørerne på siden ikke kun siger nej til islam, men også nej til frihed. I hvert fald hvis det handler om retten til at give udtryk for synspunkter, som disse debattører ikke deler.

SKØNT MOHAMAD på ingen måde er truende i debat-tråden og udtrykker sig betydeligt mere afdæmpet end adskillige andre debattører på siden, følte flere af gruppens medlemmer sig kaldet til at klage til Bilka.

Hvordan kunne forretningen tillade sig at have en dreng ansat, der mener noget andet, end de selv gør?

Og klagerne førte altså til, at Mohamad på et møde med sin afdelingschef i Bilka blev præsenteret for en opsigelse.

HER ER DET, at historien får en vis skønhed. Da Mohamad stod offentligt frem og fortalte, hvordan han var blevet behandlet, blev Bilka i almindelighed og Bilka i Næstved i særdeleshed ramt af det, der på moderne dansk hedder en ’shitstorm’.

Sociale medier som Facebook og Twitter er formidable redskaber, og de kan i samklang med de mere traditionelle medier virkelig flytte en sag.

BILKA så stort på religions- og ytringsfrihed for at tækkes nogle få rabiate modstandere af islam. Men konsekvensen var, at forretningen i stedet fik de langt flere danskere, der har respekt for Danmarks historiske frihedsrettigheder, på nakken.

DANSK SUPERMARKED beklager nu forløbet, og Mohamad kan arbejde i Bilka igen, hvis han har lyst.

Dermed blev det endnu engang demonstreret, at vi kunder er i stand til at få virksomheder til at opføre sig anstændigt, når de ikke selv kan finde ud af det.

DET ER egentlig ret opmuntrende.

157 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere