Hvem vil være millionær her?

Følg Leder

Hvor er alle millionærerne, når man har brug for dem?

Efter en uges politiske bravallaslag om topskatten er der stadig ét afgørende spørgsmål, vi mangler svar på: Hvad vil de godt 40.000 danskere, der tjener mere end en million kroner om året, bruge skattelettelsen til? Vi har hørt Anders Samuelsen udtale sig på deres vegne. Han er sikker på, at det vil skabe flere arbejdspladser.

Det er nogenlunde lige så troværdigt som at garantere, vi får hvid jul i år. Ingen ved, om det vil skabe flere arbejdspladser. Heller ikke Samuelsen.

Jeg er en af dem, som vil få gavn af Samuelsens topskattelettelse. Og min skattelettelse vil ikke gå til at skabe nye jobs. Jeg vil sikkert bruge pengene på at invitere konen på en ekstra weekendtur sydpå. Det bliver hun sikkert glad for, men det gavner jo ikke rigtigt økonomien i Danmark, at jeg sidder ved den spanske solkyst og nyder et glas sangria.

Vi har til gengæld hørt flere, der tjener mere end en million kroner om året, udtale, at de ikke synes, det er en fornuftig måde at omfordele skattekronerne på, og at de på ingen måde synes, de har brug for en kæmpe skattelettelse. Jeg har det selv på samme måde.

Men det preller helt og aldeles af på Anders Samuelsen. Højt oppe fra træets øverste gren råber Samuelsen ned til os, at der er tale om ren jantelov. Der peges fingre ad de rige, og de bliver udstillet som ekstravagante. Ren voksenmobning. Også af Samuelsen selv. Ifølge ham har statsministeren endda strikket ’Helhedsplanen’ sådan sammen, at han kommer til at ’fremstå usympatisk’, bare fordi han kæmper for, at de, der tjener mere end en million kroner om året, skal slippe mange hundrede tusinde kroner billigere i skat.

Men hvem er det egentlig, Anders Samuelsen kæmper for?

Den eneste fra den øverst indkomstklasse, der med stor entusiasme har bedt Anders Samuelsen stå fast, er milliardær Lars Seier Christensen fra Saxo Bank. Og Lars Seier betaler mig bekendt skat i Schweiz.

Virkeligheden er vel, at de, der har millionlønninger, sagtens selv kan finde ud af at nedbringe deres skat. De behøver ikke Anders Samuelsens hjælp. De har fiffige revisorer og snedige selskabskonstruktioner, der nok skal hjælpe dem på vej.

Brug pengene, hvor der er beviselig brug for dem. Brug pengene blandt de laveste indkomster.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.