Hvis han var dansk ...

FIRE DANSKE DRENGE er fængslet for at sætte ild til en jævnaldrende afghansk dreng, som Ekstra Bladet har berettet de seneste døgn.

Men ville danske medier ikke dække den uhyggelige historie fra Ry anderledes, hvis det havde været fire drenge af anden etnisk herkomst, der havde angrebet en etnisk dansk dreng?

DEN DEBAT OPSTOD i går blandt journalister. Mest fordi folk som Dansk Journalistforbunds formand, Lars Werge, og journalist og kommentator David Trads hævdede det.

Danske medier havde ’underprioriteret’ historien.

EKSTRA BLADET HAVDE ellers i løbet af tirsdag hele fire tophistorier på sagen, den første med ’breaking-udstyr’ og hele balladen.

MEN MANGE JOURNALISTER har en så stor svaghed for historier om eget fag, at alt for megen research ikke skal komme i vejen for deres bidrag. Kommentator David Trads skrev tirsdag aften på Twitter:

’Fire etniske drenge forsøger at stikke ild til afghansk dreng i DK. Note i medierne. Forestil jer breaking-bjælkerne bimle, hvis omvendt.’

Trads reducerer her en ’breaking’ og topprioriteret historie på både landets suverænt største nyhedssite, Ekstra Bladet, samt på adskillige andre netmedier til en ’note i medierne’.

USANDHEDEN OM dækningen har imidlertid også fået fagbladet Journalisten til at skrive historien om den påståede ’underprioritering’.

Journalistforbundets formand, Lars Werge, fremstiller sine kolleger som nogle, der har en skjult dagsorden, ved på Facebook at spørge om stort set det samme som kollega Trads. Det er tilsyneladende lykkedes Werge at finde et tidspunkt på døgnet, hvor sagen ikke lå øverst på ekstrabladet.dk.

DET KOMMER måske bag på journalisternes formand og fagbladet Journalisten, men der er grunde til, at ekstrabladet.dk er Danmarks største nyhedssite. Blandt andet at her opdateres alle nyheder først. Verden bevæger sig. Derfor gør historierne på vores site det også.

Og kort efter var sagen fra Ry under alle omstændigheder igen tophistorie.

DENNE LEDER er skrevet, i fald nogen netop skulle støde på de manipulerende påstande om dækningen af sagen fra Ry. Den er skrevet for at slå fast, at vi på Ekstra Bladet egentlig byder en reel debat om dækningen velkommen.

Men debatten grundstødte, som det fremgår, kort efter søsætningen. Fordi nogen ikke gad læse søkortet.

717 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere