Hykler grøn

Esben Lunde Larsens eftermæle bliver, at de danske kyster plastres til med vandlande, samt at giftmidlet Roundup stadig er tilladt. FOTO: JENS DRESLING
Esben Lunde Larsens eftermæle bliver, at de danske kyster plastres til med vandlande, samt at giftmidlet Roundup stadig er tilladt. FOTO: JENS DRESLING

Vissen: Indeni er alle grønne. Jeg kender i hvert fald ikke nogen, der tænker: lad os bare forurene Øresund og lade alle børn få kronisk bronchitis, fordi dieselbusserne fra ruders konge tid, skal have lov at ose videre.

Men jeg kender mange, der lige får lempet et enkelt batteri ned i spanden til almindeligt affald. For herregud, miljøet overlever nok et enkelt batteri.

Vi er alle syndere for Vor Herre. Men bruger vi vores politikere som forbilleder, er der heller ikke grund til at være andet.

Indtil onsdag havde Danmark en ’miljøminister’, Esben Lunde Larsen, hvis eftermæle bliver, at de danske kyster plastres til med vandlande, samt at giftmidlet Roundup stadig er tilladt. Og alt imens Esben Lunde hjalp sine venner i landbruget, så de ikke blev straffet for at svine mere, så sov Socialdemokraterne en grøn tornerosesøvn.

Vi har intet hørt fra dem i årevis. Heller ikke fra SF, der ellers for år tilbage var lige ved at lade grøn afløse partiets røde farve, men i stedet fandt et kompromis som de rød/grønne, hvilket Radikale må være – undskyld udtrykket – grønne af misundelse over.

Nu er alle pludselig vågnet. Venstre har givet os en ny miljøminister, Jakob Ellemann, der ved sin tiltrædelse sagde, at miljøet går foran landbruget. Hvor vildt og banebrydende! Og dagen efter lancerede socialdemokraterne en storstilet grøn plan til milliarder.

Men ingen taler om, at rulle Esben Lundes tåbeligheder tilbage. Og ingen har travlt med at lempe afgifterne på el biler eller prøve noget nyt, som for alvor kunne blive en gamechanger for miljøet.

I stedet jubler Liberal Alliance over en historisk stor sejr, fordi el afgifterne sænkes. Men hvad fanden hjælper det miljøet?

Hvis man vil vide, hvornår politikerne er nogle hyklere, skal man holde øje med forskellen på, hvad de siger, og hvad de rent faktisk gør. Hvis det står i grel modsætning til hinanden, er dommen klar. Miljøpolitik er pludselig blevet et af de klareste eksempler.

Vore efterkommere må tydeligvis vente på, at nogen fra nutiden gør noget.

111 kommentarer
Vis kommentarer