Hysterisk retorik

VI GIVER ordet til Venstres Mads Fuglede:

’Det er et brud med paradigmeskiftet, og det er en af de største lempelser, regeringen har gennemført. Det vil i den grad underminere hele den linje, man har stået for.’

DANSK Folkepartis ’værdikriger’ Pia Kjærsgaard tilføjer: ’De bliver ved med at påstå, at de fører en stram udlændingepolitik, men de lemper og lemper.’

HVAD ER det, der får Pia Kjærsgaard til at afbryde sit private lobbyarbejde med at få genåbnet for rejser til sit sommerhus i Grækenland og skumle i DR’s TV Avisen? Og får Venstres udlændingeordfører til at mene, at udlændingepolitikken sådan helt generelt er ved at smuldre?

DET ER S-regeringens forslag om at genindføre den såkaldt toårs-regel, der giver fremmede ret til opholdstilladelse efter to års arbejde.

EFTER DET oplyste resulterede reglen i perioden 2011-2018 i 31 opholdstilladelser. Vi gentager: 31.

NÅR DER ikke findes nyere tal, skyldes det, at daværende udvisningsminister Inger Støjberg (V) afskaffede loven i 2018, hvilket bl.a. undrede erhvervslivet. Uden loven risikerede virksomheder pludselig at miste udenlandsk arbejdskraft, som de havde brugt tid og kræfter på at oplære.

DET ER genindførelsen af den lov – der kom 31 til gode og vakte begejstring hos erhvervslivet – som Venstre mener ’er en af de største lempelser’ af udlændingepolitikken.

BLÅ BLOK peger også på, at skrotningen af Lindholm som fangeø – en plan, som Socialdemokratiet tidligere fandt sympatisk – og nedlæggelsen af udvisningscentret Sjælsmark, hvor børn har fået ar på sjælen efter års indespærring, er udtryk for en lempelse af udlændingepolitikken.

OG SÅ er der beslutningen om her i foråret at modtage 30 (!) dybt forarmede kvoteflygtninge fra FN-lejre. Oprindeligt var Socialdemokratiet med til at indføre det infame stop for FN-flygtninge, men fik hjælp til at komme på andre tanker efter valget.

I BUND og grund tilfører rød blok blot udlændingepolitikken et minimum af sund fornuft. Der er ikke tale om at underminere noget grundlæggende. Til gengæld underminerer den dysfunktionelle blå blok med hysterisk retorik og gamle skræmmebilleder resterne af sin troværdighed.