I Løkkes smag

Ejerskabet bag domicilet, Copenhagen Towers i Ørestaden, er mildest talt indviklet. FOTO: TORBEN CHRISTENSEN/RITZAU SCANPIX
Ejerskabet bag domicilet, Copenhagen Towers i Ørestaden, er mildest talt indviklet. FOTO: TORBEN CHRISTENSEN/RITZAU SCANPIX
Følg Leder

Skattestyrelsen har planer om at flytte ind hos en ny udlejer. En udlejer, vi antager falder i Lars Løkkes smag. Selskabet bag ejendommen, SKAT skal flytte ind i, er delt op i to, ligesom statsministeren er det. En officiel del og en noget mere privat.
Det sidste betyder, at Skattestyrelsen over godt et årti risikerer at betale husleje på 336 millioner kroner, som ender i skattely, hvilket Ekstra Bladet godtgjorde i går.

Ejerskabet bag domicilet, Copenhagen Towers i Ørestaden, er mildest talt indviklet. Huslejen går til en lang kæde af selskaber, og følger man selskabernes spor, ender man i Schweiz, Cypern og Liechtenstein. Lande, hvis spidskompetence inden for business nok er de fleste bekendt.
Hovedselskabet, der ejer det fine højhus i Ørestaden, som skal huse 700 skattemedarbejdere fremover, hedder Solstra Capital Partners. Bag driften af selskabet står blandt andet BC Hospitality Group. Og koncernchef herfor hedder Allan Agerholm og er en god Lars Løkke- og Venstre-støtte. Ligesom Agerholm støtter Løkkefonden.

Vi aner allerede omkvædet: Intet af ovenstående har noget med statsminister-Lars at gøre.
Og skulle nogen spørge henne i skattely, vil man ligeledes bede om respekt for privatlivets fred.
Og hvad betyder det så, spørger den kvikke læser. Ja, man kan jo slå begrebet op og læse: ’Privatlivets fred er evnen for enkeltpersoner,grupper eller institutioner til selv at bestemme, hvornår, hvordan og i hvilket omfang oplysninger om dem formidles til andre’.

Det har ikke bekymret Bygningsstyrelsen. Her har man ansvaret for at forhandle sig frem til husly for Skattestyrelsen. Moral og etik er tilsyneladende ikke en del af Bygningsstyrelsens arbejdskodeks. Det er i hvert fald ikke dæmret for styrelsen, hvad vi ’andre’, vi skatteborgere, synes kunne være på sin plads og overhovedet ikke tilhører det private:
Nemlig at kigge på, hvor SKAT’s husleje ender, og måske som et mindstemål sikre, at det ikke er i hænderne på internationale skatteål.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.