I seng med Tyrkiet

EU har i praksis hyret Tyrkiet til at gøre ’det beskidte arbejde’ med at holde millioner af flygtninge væk fra EU’s grænser.

OG prisen er okay – set fra Tyrkiets side. Den tyrkiske premierminister, Ahmet Davutoglu, smiler i hvert fald over hele femøren, mens EU’s topfigurer ærbødigt trykker hans hånd og modtager ham som en konge i Bruxelles. Han vender hjem til Ankara med en check på godt 22 milliarder kr.

EN KOLOSSAL sum – ikke mindst i forhold til de 7,5 milliarder kr., som EU for få måneder siden troede, de kunne købe Tyrkiets assistance for.

TYRKIET skal til gengæld stoppe flygtningestrømmen mod Europa omgående. Måske ikke totalt, men mærkbart.

SYRISKE flygtninge, som Tyrkiet allerede har to millioner af, skal fremover indlogeres i bedre lejre. Afghanere og pakistanere skal overhovedet ikke i lejre – de skal ekspederes retur. Noget som Tyrkiet ikke har været specielt optaget af indtil nu. Tyskland har alene fået 50.000 afghanske flygtninge.

UD OVER pengene vifter EU også Tyrkiet om næsen med, at landet måske alligevel kan blive optaget i EU. Utroligt, at man tør spille den plade igen, og at Tyrkiet åbenbart igen tror, målet er inden for rækkevidde.

TYRKIETS udsending fik tilmed et løfte om, at 75 millioner tyrkere formentlig kan rejse frit rundt i Schengen til næste år.

OG vi får ingen garanti for, at pengene og indrømmelserne virker. Hvem siger, flygtningene bliver hjemme, fordi de ikke kan rejse via Tyrkiet?

LARS Løkke udtalte i går, at han har svært ved at forestille sig, at Tyrkiet på et tidspunkt bliver medlem af EU. Men at man kan have en ’kritisk dialog’ med Tyrkiet fremover.

KRITISK dialog? Den kender vi. Det er, når man logrer for og handler med systemer, vi officielt er stærkt kritiske over for.

DET passer jo meget godt her: EU-Kommissionens årlige statusrapport om demokrati og menneskerettigheder i Tyrkiet, der kom for få uger siden, var sønderlemmende. Det går tilbage med fundamentale rettigheder, med retsvæsenets uafhængighed, mediernes frihed og så videre.

87 kommentarer
Vis kommentarer