I terror-skyggen

Følg Leder

HAD: Ingen kan vist være i tvivl om, at Danmark er forandret efter sidste uges terrorangreb.

JEG KAN bare se på mig selv. Da jeg var yngre, var jeg nidkær modstander af overvågning. Jeg følte, kameraerne var en krænkelse af min personlige frihed, og jeg kunne samtidig tale indigneret og længe om, at PET’s muligheder for at overvåge borgerne skulle begrænses mest muligt.

I DAG ER jeg lykkelig over, at der stort set er kameraer overalt. Og jeg indrømmer også gerne, at PET er min og andres garant for, at ekstreme kræfters vrede mod det danske samfund ikke går amok. PET kan ikke forhindre en ensom ulv, men de kan holde øje med ulveflokken.

VI HAR RET til at forsvare os mod disse galninge – også med helt andre midler end dengang verden var fredeligere. Kameraerne er naturligvis ikke hele løsningen, men de er en hjælp, hvilket vi tydeligt så sidste weekend, hvor politiet hurtigt blev ledt på sporet af Omar Hussein, fordi et kamera fangede ham foran en skole på Østerbro.

LAD OS få endnu flere kameraer, sådan at de, der går med tanker om at gøre andre ondt, ved, de bliver overvåget.

REGERINGEN HAR lige præsenteret 12 nye forslag til bekæmpelse af terror. Og tak for det. Men pakken viser også, at vi stadig er dybt naive, når det handler om terror. Et af forslagene er nemlig, at man vil bekæmpe radikaliseringen i fængslerne.

Uden at virke skinger kunne man spørge, hvorfor det ikke er sket for længst? Hvorfor kan den dødsensfarlige giftspreder Sam Mansour uhindret få lov til at prædike ekstrem islamisme i danske fængsler, sådan som vi har afsløret i Ekstra Bladet?

KRIMINALFORSORGEN undskylder sig med, at fængselspersonalet jo ikke kan forstå, hvad Mansour siger.

MEN SÅ FIND dog ud af det, eller spær manden inde et sted, hvor han ikke kan indoktrinere andre til had og terror mod Danmark.

VI VED, HADET står og ulmer, og at det formentlig kun er et spørgsmål om tid, før den næste Omar bliver udløst.

SELV ENHEDSLISTEN, tror jeg, forstår, at PET må have vide rammer i forsøget på at undgå terror. Lad os fortsætte som nu, hvor en dommer skal godkende alle PET-overvågninger. Vi kan såmænd også godt leve med, at PET går i aktion på forventet efterbevilling bare alt runder domstolene efterfølgende. Hermed har vi en garanti for at uretmæssige overvågninger bliver opdaget.

TILGIVELSE er bedre end ny terror.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.