Idioten

Hvis Donald Trump virkelig er blevet valgt til ’verdens mægtigste embede’ ved hjælp af den russiske præsident, hvad gør det så egentlig Vladimir Putin til? Foto: AP
Hvis Donald Trump virkelig er blevet valgt til ’verdens mægtigste embede’ ved hjælp af den russiske præsident, hvad gør det så egentlig Vladimir Putin til? Foto: AP

DET KØRER for Putin i forhold til Trump.
Vittige hoveder vil endda bemærke, at Donald Trump også er den russiske præsidents eget valg til embedet som ’verdens mægtigste mand’.
I Europa har vi lige konstateret, at Donald Trump og EU har fået et bekymrende dårligt forhold til hinanden. Blot for at opdage, at vi ikke skal føle os særligt udvalgte. Donald Trump har nu et om muligt endnu ringere forhold til sine egne.

DET HAR VAKT enorm vrede, at Trump stoler mere på Putin end på sin egen efterretningstjeneste.
Amerikansk efterretningstjeneste har som bekendt fremlagt et anklageskrift mod 12 russiske agenter fra den militære enhed GRU for at have hacket 300 personer fra Hillary Clintons kampagnestab med den hensigt at hjælpe Trump og skade Clinton ved valget i november 2016.
Den tidligere republikanske præsidentkandidat, senator John McCain udtaler ligefrem, at ’ingen tidligere præsident har nogensinde svækket sig mere foran en tyran’. Der er tale om ’en af de mest skamfulde optrædener af en amerikansk præsident nogensinde’, fremhæver McCain.

SELV DEN ELLERS Trump-glade kanal Fox News har kørt historier om, hvordan den amerikanske præsident ser ud til at være i lommen på Putin. Alle finder det forbløffende, at Donald Trump vælger at tro den tidligere KGB- og påvirkningsagent Putin frem for sine egne. Eks-CIA-chef John Brennan har på Twitter karakteriseret Trumps optræden som ’landsforræderisk’.

DET LEDER alt sammen til urovækkende spørgsmål: Var et russisk anslag mod Hillary Clinton i valgkampen aftalt med Donald Trumps kampagne? En spekulation, der allerede har kørt i særligt de amerikanske aviser. Og hvad har præsident Putin på præsident Trump, hvis det er forklaringen?
Selv den republikanske majoritetsleder i Repræsentanternes Hus, Paul Ryan, har nu undsagt sin præsident ved at erklære, at der er ’ingen tvivl’ om, at Rusland blandede sig i USA’s valg.

VAR FORTVIVLSEN over Trump i sidste uge på europæernes side, er den i denne helt på amerikanernes egen side. For hvis Donald Trump virkelig er blevet valgt til ’verdens mægtigste mand’ ved hjælp af russerne, hvad gør det så egentlig Vladimir Putin til?
Det spørgsmål er amerikanerne endnu ikke nået til at besvare. Foreløbig taler de kun om, hvad det alt sammen gør Trump til. Med bud fra landsforræder over svækling til skamplet. Man kan forestille sig Putin sidde i Kreml og have sit eget bud:
Hvilket må være noget i retningen af 'en nyttig idiot.'

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri