Ind under gulvtæppet

FORELØBIG ER fem chefer i Skat blevet sendt hjem – politisk udpeget som direkte ansvarlige for danmarkshistoriens største skatteskandale, der formentlig kommer til at koste skatteyderne omkring 20 milliarder kr.

Nye ting dukker hele tiden op. Berlingske afslørede i går, at Skatteministeriets interne revision i sommeren 2014 i kraftige vendinger advarede om, at Skat inddrev gæld ulovligt, men først mere end et år senere blev inddrivelsessystemet EFI lukket!

SKATTEMINISTER Karsten Lauritzen (V) har indledt Operation Oprydning med bred tilslutning i Folketinget. Så langt så godt.

Men hvad med det politiske ansvar? Skal det ikke placeres?

Tilsyneladende ikke, hvis det står til regeringen. Vi skal se fremad, erklærer skatteministeren og fejer fortidens politiske synder ind under gulvtæppet. Med tavs opbakning fra S, SF og R, som sammen med V har leveret ni skatteministre på ti år.

ÅR EFTER ÅR har Skats interne revision slået alarm på flere områder – men for døve øren. Enten er advarslerne ikke nået frem til ministeren, eller også har denne undladt at reagere. Derfor har forsømmelserne fået lov til at vokse sig store og blive til skandaler.

Men ansvaret tørres alene af på embedsmændene.

MAN KAN selvfølgelig ikke kræve, at en skatteminister har indsigt i hele den indviklede proces, men man må forlange, at vedkommende reagerer, når tingene udvikler sig i den forkerte retning. Hvad skal man ellers med en skatteminister?

Det er der god grund til at spørge Kristian Jensen (V), Peter Christensen (V), Troels Lund Poulsen (V), Holger K. Nielsen (SF), Thor Möger Pedersen (SF), Jonas Dahl (SF), Morten Østergaard (R) og Benny Engelbrecht (S) om.

DET KUNNE ske i form af en dommerundersøgelse eller en kommissionsdomstol.

Men det sker ikke. Politikere fra de gamle partier holder hånden over hinanden. Og blæser højt og flot på, at politikerleden igen vil brede sig.

92 kommentarer
Vis kommentarer