Indhentet af fortiden

Christian Hyldahl forsøgte til det sidste at hælde vand ud af ørerne som klogere og angerfuld. FOTO: Rune Aarestrup Pedersen
Christian Hyldahl forsøgte til det sidste at hælde vand ud af ørerne som klogere og angerfuld. FOTO: Rune Aarestrup Pedersen
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

ATP-direktøren Christian Hyldahl sagde, hårdt presset, op i går.

INGEN prøvede at stoppe ham. Tværtimod.

BÅDE han, og lignende pilrådne kolleger i den danske finansverden, kan godt skride. En del af de gamle kolleger, der stadig sidder dybt inde i bankernes og finansvirksomhedernes maskinrum, har glippet med øjnene:

HVAD?? Kan man også ryge ned ad brættet, når man sidder som en agtet, etisk korrekt samfundsstøtte – langt fra fortidens beskidte tricks...

SVARET er heldigvis ja.

EX-SKATTEFUSKEREN Hyldahl scorede enorme beløb til Nordea, da han som områdechef i Nordea Markets 2005-2008 lavede milliardstore aktiehandler, hvis eneste formål var at suge uretmæssig refusion af udbytteskat op af den schweiziske statskasse. Ikke direkte ulovligt, men asocialt og helt udenfor skiven af, hvad reglerne egentlig var beregnet til.

SAMME metode, som udenlandske forbrydere brugte til at lænse den danske statskasse i årevis for 12 milliarder kr. Danskerne var bare længere om at få det stoppet. Schweizerne gennemskuede Hyldahl, da han gentog sit smarte glansnummer. Også da hans afdeling i Nordea derefter forsøgte at fortsætte finten, nu via en fond i Nykredit.

BORGERNE og politikerne i flere lande er så skuffede og chokerede over, hvordan finansjonglørerne har snablet milliarder op af europæiske landes statskasser, at ingen indblandede kan vide sig sikre længere. Heller ikke, selv om de har forladt deres tidligere beskidte arbejde. Vi kan ikke have en skattefusker siddende i spidsen for landets største pensionskasse, som en politiker udtrykte det i går.

HYLDAHL har tilmed haft en utrolig flad indlæringskurve, siden pressen begyndte at bore i hans fortid. Ser man hans postulater undervejs i den gradvise kapitulation, går de fra, at han først siger, at handlerne var ’fuldstændig ordentlige og fornuftige’ til et senere, beskæmmet ’det handlede om, hvad man kunne, og ikke så meget om, hvad man burde’.

KORT før sin afgang angrede han så på den helt store klinge i Jyllands-Posten, for at beholde sit job. Postulatet var, at jobbet i ATPs top fra 2017 nærmest havde gjort ham til et bedre menneske.

ATP’s formand, tidligere overvismand Torben M. Andersen virker meget fortumlet i alt dette. Han har længst muligt støttet Hyldahl, og virker ærlig talt mere tosseloyal end klar i spyttet på, hvad der foregår, og skal foregå.

NU bliver det Andersens ansvar at finde en ny direktør, så han må se at oppe sig. Jagten bliver svær. For hvor finder man dygtige finansfolk, der ikke samtidig er, eller har været, med i det store, samfundsundergravende og pengegriske cirkus i finansverdenen?

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind