Annonce:
Annonce:

Inflationen æder dine penge

Inflationen æder sig vej gennem danskernes økonomi, men der er lys forude – hvis ellers vi lader være med at lytte til Pelle Dragsted. Foto: Jakob Jørgensen
Inflationen æder sig vej gennem danskernes økonomi, men der er lys forude – hvis ellers vi lader være med at lytte til Pelle Dragsted. Foto: Jakob Jørgensen
Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

32 KRONER FOR en pakke smør. Mange tusind kroner i rentestigning på boliglånet. 

Inflationen og de høje renter æder sig lige nu vej gennem danskernes økonomi, og masser af mennesker er alvorligt bekymrede for, hvor længe de kan blive ved med at betale regningerne.

OG TINGENE HÆNGER sammen. De høje renter er der netop for at bekæmpe inflationen. Og det er stadig ikke en jævnbyrdig kamp. Et kort flekslån koster lige nu fem procent i rente, men inflationen er altså på syv procent. Det er naturligvis ingen trøst her og nu for den, som har svært ved at betale fem procent i rente, men det sætter vel tingene lidt i perspektiv: Det er inflationen, som er det egentlige problem.

Annonce:

DET ER AF samme grund, at regeringen i går fremlagde et stramt finanslovsforslag, selvom staten egentlig har masser af indtægter: Inflationen skal bekæmpes. Det bliver regeringen selvfølgelig angrebet for fra yderfløjene: Enhedslistens Pelle Dragsted var med det samme ude og kalde finansloven for ’asocial’.

Ved du hvad, Pelle Dragsted: Det kan du selv være.

INFLATION ER DEN største ødelægger af almindelige menneskers økonomi. Den betyder, at fagbevægelsen begynder på minus, når den går til overenskomstforhandlinger. Den betyder, at almindelige lønmodtagere får formalet deres pensionsopsparing til støv. Den betyder, at man ikke aner, om den løn, man kan leve af i dag, vil slå til om et år.

VIRKSOMHEDER OG VELSTILLEDE mennesker sætter deres penge i aktier eller fast ejendom, og for dem er inflationen ikke mere end et irritationsmoment, den bekymrer dem ikke. Inflationen bekymrer åbenbart heller ikke Pelle Dragsted. 

Annonce:

Her ville vi da gerne kunne være høflige og sige, at det overrasker os, men det gør det faktisk ikke. For på yderfløjene lever man gerne i en fantasiverden, hvor almindelige menneskers bekymringer kan negligeres eller trylles væk. Det kan de ikke, og derfor er det nødvendigt at gøre, hvad regeringen gør nu. Desværre.

VIL DET HJÆLPE? Det er Danmark jo ikke alene om at afgøre. Hvor langt vi kan få inflationen og renten ned, hænger sammen med, hvordan inflationen og renten bliver i Tyskland og USA. Men noget tyder på, at det vil virke – de tyske økonomiske vismænd spåede i går, at inflationen i Tyskland til næste år vil blive halveret til tre procent. 

Så der er faktisk lys forude – hvis ellers vi lader være med at lytte til Pelle Dragsted, som åbenbart er komplet ligeglad med, om danskernes penge bliver fortæret af et flammende inflationsbål.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
836 kommentarer
Vis kommentarer
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: