Ingen smalle steder

Følg Leder

SOMMER EFTER SOMMER bliver Danmarks Radio kritiseret for at spise seerne af med programflader med lutter genudsendelser. Og hver gang har DR-ledelsen forklaret sig med, at det skyldes ferie og et stramt budget.

Alligevel har institutionen mandskab og penge til at sende hele horder af journalister og teknikere til festivaler i Roskilde og Skanderborg ud fra en vurdering af, at den slags er nødvendig public service.

Det viser en aktindsigt, som Ekstra Bladet har fået.

STØRST ER DOG dækningen af det såkaldte Folkemøde på Bornholm. De fire dage i juni, hvor den københavnske elite inden for politik og medier samles til fætter-kusine-fest i Allinge over en fadbamse eller fem.

Her er ingen smalle steder. I år kunne DR således undvære ikke færre end 160 medarbejdere i København, som blev sendt til solskinsøen for at dække ’et af Danmarks største folkelige samlingspunkter’. Imponerende!

MEN RET SKAL være ret. Sidste år fik DR på puklen for at akkreditere 158 medarbejdere til Roskilde Festival, og det har tilsyneladende gjort indtryk. I år blev kun 46 sendt af sted, men der er os bekendt ikke kommet klager over manglende dækning.

Sparekniven har også ramt DR-delegationen til Skanderborg Festival. Her måtte seerne nøjes med reportager fra 99 medarbejdere mod 123 sidste år. Suk.

DANMARKS RADIO satsede på 48 udsendte medarbejdere til OL i Rio – til sammenligning klarede Sveriges Radio sig for under en fjerdedel.

Til gengæld var vore udsendte på pletten, hver gang en dansk atlet vandt medalje, for at stille det brændende spørgsmål: – Hvordan har du det lige nu?

DR har et årligt budget på omkring 3,7 milliarder kr., men Dansk Folkeparti har foreslået, at det beskæres med 25 procent. Regeringen mener også, mastodonten godt kan klare sig for mindre.

VI TROR, Danmarks Radio kan spare masser af millioner ved at forlange af de mange chefer, at de skal lede og fordele arbejdet på en sådan måde, at flest mulige seere får glæde af deres tvangsudskrevne licenskroner.

Måske bliver der så til næste sommer mulighed for at lave rigtig journalistik i stedet for at affolke DR Byen og bruge festivaler og Folkemødet som undskyldning for public service-forpligtelser.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.