Ingers selvmål

Inger Støjberg på græsset i Herning, hvor hun fejrede FC Midtjyllands mesterskab i selskab med partifællen Søren
Gade. Foto. Bo Amstrup/Ritzau/Scanprix
Inger Støjberg på græsset i Herning, hvor hun fejrede FC Midtjyllands mesterskab i selskab med partifællen Søren Gade. Foto. Bo Amstrup/Ritzau/Scanprix

MANDAG aften betrådte udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg græstæppet i Herning for at deltage i fejringen af FC Midtjyllands danske mestre. Det gjorde hun, selvom hun egentlig holder med Viborg.

MÅSKE VIL hun forklare det med, at hun havde spist og drukket for lidt og derfor var blevet lidt bimmelim i låget. Eller også er sandheden den enkle, at Inger Støjberg bare havde en enorm trang til at mærke en succes helt tæt på. Fornemmelsen af at være en del af et vinderhold. Bare for et kort øjeblik.

FOR HUN vidste udmærket, hvad der ventede, når hun igen kom tilbage til virkeligheden på Christiansborg. En politisk røvfuld af de helt store.

INGER STØJBERG har begået sæsonens største politiske selvmål. Hendes indlæg i BT, hvor hun gav udtryk for, at muslimerne burde afholde deres ferie under ramadanen, har vist sig at være en total mislykket tåhyler.

ET AF HENDES argumenter er, at det er farligt for os alle, hvis en buschauffør hverken spiser eller drikker i løbet af en dag. Men Inger Støjbergs frygt har ingen bund i virkeligheden.

BUSCHAUFFØRER, busselskaber, fagforeninger, ernæringseksperter, imamer og alle andre med blot en smule kendskab til de faktiske forhold afviser over en kam Støjbergs selvopfundne påstande.

DET KLÆDER på ingen måde Lars Løkkes regering, at en minister forsøger at skabe et problem, som ikke eksisterer. Det klæder slet ikke Inger Støjberg, at hun konsekvent intimiderer de mange muslimer, som lever et stille og fredeligt liv i Danmark. Og som passer deres arbejde. Også under ramadanen.

EN POSITIV udgang på denne Støjberg-fadæse, som næppe udløser sejrskage i ministeriet, er, at hendes partifæller på stribe har taget afstand. De finder det direkte ramadumt. Heller ikke hos regeringspartneren, de konservative, har man nogen forståelse for Støjbergs udfald.

VENSTRES Jacob Jensen ramte hovedet på sømmet, da han sagde: ’Måske vi politikere skulle koncentrere os om at løse de virkelige problemer først.’ Forbavsende få, som i stort set ingen, har taget Inger Støjberg i forsvar. Det er også et signal.

NÅR udlændinge- og integrationsministeren har fået banket græsset fra stadion i Herning af stiletterne, bliver hun nødt til at ændre spillestil. Den manglende støtte fra regeringens ledelse er ikke til at misforstå. Et selvmål mere, og så ligner det en udskiftning. Den skal være velkommen.

428 kommentarer
Vis kommentarer