Iskold spekulation

Følg Leder

Manglende styring: Lars Løkke har åbenbart for vane at sætte sig tasterne og tweete efter midnat. 11. august kl. 00.19 svarede han således Morten Ovesen: ’For mig er det faktisk en ambition at holde valgløfter. Måske er det en nyskabelse, men egentlig er det en gammel dyd’.

Vi må i dag konstatere, at ambitionen om at ’holde valgløfter’ har Løkke opgivet, ligesom han tidligere opgav den klassiske Venstre-dyd at sætte tæring efter næring.

I valgkampen var der ingen slinger i valsen, når Løkke talte om flygtninge: ’Selvfølgelig får vi antallet ned’, sagde han bl.a. til TV2 få dage før valget. Det skulle ske ved den meget omtalte ’Straks-opbremsning’.

Vi var flere, der spagfærdigt forsøgte at sige, at det næppe kunne lade sig gøre. Danmark kan ikke som det eneste land melde sig ud af virkeligheden. Her få måneder efter valget ved vi, at det heller ikke blev, som Løkke lovede vælgerne. Flygtninge strømmer til. Men det skal siges til Løkkes ros, at disse flygtninge godt ved, de ikke er velkomne i Danmark (det er den slags ’ros’, man skal være medlem af Dansk Folkeparti for betragte som positivt).

Løkkes retorik i valgkampen var en iskold spekulation i frygten for de fremmede, samtidig med at han kunne fremstå som en handlekraftig leder i modsætning til den vage Thorning. To dybe stød lige i solar plexus på de klassiske socialdemokratiske vælgere.

Dum er Løkke jo ikke. Han er tværtimod en af Danmarks mest drevne og analytisk stærke politikere. Derfor tør jeg også garantere, at Løkke ikke selv troede på, at han som den eneste i Europa havde magiske evner til at lukke af for flygtninge. Han skulle bare lige over hurdlen og have statsministerposten. Så kunne han begynde at trække i land.

Det er sådan, det er gået. Nu siger Løkke, at ’virkeligheden har overhalet os’. Gu har den da ej. Virkeligheden har været der hele tiden. Statsministeren har blot spekuleret i ikke at fortælle om den.

Alt er blevet kaos, og regeringen forsøger kujonagtigt at sende flygtningene videre til svenskerne. Danmark er blevet et lovløst land, hvor hvem som helst kan komme ind, og ingen aner, hvem de er, eller om de rent faktisk tager videre.

Men det virkelig paradoksale er, at de mange velmenende danskere, der nu hjælper flygtninge til Sverige, i virkeligheden også hjælper Løkke med at få en ’straks-opbremsning’.

Vi er åbenbart en nation, der helt har mistet styringen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter