Annonce:
Annonce:

Jeg er også forpligtet til at lade mig integrere

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER
Annonce:

JEG TROR OPRIGTIG TALT Aarhus borgmester Jacob Bundsgaard fik et chok, da jeg på Ekstra Bladets NyDanmark valgmøde i Gellerup spurgte ham, om han selv ville sende sine tre børn i Søndervangskolen, hvor der går 97 % børn af anden etnisk herkomst end dansk.
Sammen med Özlem Cekic havde jeg tidligere på dagen besøgt Søndervangskolen. Nyrenoverede bygninger, god plads og en utrolig engageret og dygtig skoleleder Rani Hørlyck for hvem børn bare er børn, ligegyldig hvilken baggrund de kommer fra. Og den filosofi har skabt succes. Karaktergennemsnit for afgangseleverne er hævet markant de seneste år, så man nu næsten er oppe på landsgennemsnittet. Umiddelbart lyder det som en succeshistorie fra NyDanmark. Men problemet er stadig, at de etnisk danske forældre i skoledistriktet fravælger Søndervangskolen.
Jacob Bundsgaard svarede mildest talt noget svævende på spørgsmålene om sine egne børn. Det betyder ikke, at Bundsgaard er en hykler, men han repræsenterer lige nøjagtigt det, der er et af hovedproblemerne:

VI BESKYLDER de nye danskere for at isolere sig i ghettoer, men vi, der har boet her altid, isolerer os også.
Vi er en lige så stor del af problemet. På vores tur rundt i Danmark i denne uge har vi spurgt samtlige politikere, om de har personlige venner blandt nydanskerne. Det er påfaldende så få, der kunne sige ja.
Samtidig tuder politikerne os ørerne fulde om, at børn, der går på skoler med mange børn af anden etnisk herkomst end dansk, klarer sig dårlige end gennemsnittet.

Annonce:

OG HVEM VIL eksperimentere med sine børns fremtid? Det ville jeg da heller ikke.
Men hvis vi, der er danske gennem generationer, fravælger integrationen med de nye danskere, så lykkes den helt sikkert aldrig.
Jeg forlanger ikke, at Jacob Bundsgaard eller andre skal eksperimentere med deres børns fremtid. For lige nu er der problemer.
Men jeg forlanger på vegne af NyDanmark, at Jacob Bundsgaard gør noget ved problemet, så han selv får lyst til at sende sine børn i Søndervangskolen.
Og Bundsgaard har i modsætning til de forældre, der bor i skoledistriktet, magten til ændre tingene.

DET KRÆVER MEGET mere end bare nyrenoverede lokaler. Skoleleder Rani Hørlyck ved godt, at det er et langt sejt træk at ændre Søndervangskolens image. Men en af de ting der kunne hjælpe hende til at rykke hurtigere frem er, at Søndervangskolen får et internationalt spor, hvor al undervisning foregår på engelsk.
I mange kommuner har man med succes oprette internationale spor, og Aarhus kommune har også planer om et.
Hvorfor ikke vælge Søndervangskolen? Der er ingen grund til at lave det internationale spor på en af skolerne i velhaverforstaden Risskov. Her er der ingen image problemer, og erfaringen viser, at et internationalt spor markant er med til at løfte en skoles image.

NYE DANSKERE kræver nye løsninger, og at vi alle sammen bidrager.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: