Jensen færdig

EN POLITISK KARRIERE i Venstres top ligger nu i ruiner for Kristian Jensen.

SOM NOGET helt nyt i dansk politik har han selv ene mand ekspederet sig ud af klappen uden assistance fra andres beskidte benspænd og skjulte dolke.

VENSTRES sommergruppemøde i går i Ruds-Vedby var på forhånd i det røde felt, efter at Kristian Jensen i Berlingske havde undsagt sin partiformand, Lars Løkke. Her fremgik det, at Løkke i stedet for at tale om en mulig SV-regering burde sætte sig i spidsen for den borgerlige opposition. Jensen fik også sagt tydeligt, at han selv (som altid!) er klar til at tage over som V-formand.

SÅDAN spiller klaveret ikke i Venstre. Hvor Kristian Jensen som den lidt konfliktsky spejderdreng skyder med pusterør fra skovbrynet, hvor pilene først er dyppet i gift, ja, der sætter Venstres grand old man, Claus Hjort, sig træt ind i sin Sherman-tank og kører tværs hen over Kristian Jensen, når nok er nok. Dels fordi det er uholdbart, at næstformanden udnytter sin position til at underløbe formanden. 

Dels fordi Jensens ’analyse’ ligner noget, han har trukket i en automat fra 00’erne.

HJORT opfordrede derfor Kristian 

Jensen til at trække sig som næstformand i partiet og som gruppeformand. En melding Hjort fastholdt, også efter at der midlertidigt var lagt låg på dramaet ved et pressemøde. Alt det mudder og fløjdannelse, der har været de sidste fem år, må høre op, mener Claus Hjort.

KRISTIAN Jensen forsøgte at redde den hjem ved på pressemødet at lægge sig så fladt ned, at man kunne have lempet ham ind gennem en brevsprække. ’Jeg mener som Lars’, gentog han fuld af beklagelser og undskyldninger.

I ØVRIGT demonstrerede Løkkes opsummering af Venstres kommende strategi i opposition, at Kristian Jensen intet har fattet. Nemlig at Løkke og Venstre ikke skal tærske videre i den gamle opfattelse af, at Venstre som den største pr. automatik skal ’holde sammen’ på blå blok. Blå blok eksisterer ikke mere som i gamle dage. 

Løkke vil lige præcis ikke skulle basere sig på ekstremer som Rasmus Paludan eller Pernille Vermund. Eller for den sags skyld Liberal Alliance og Dansk Folkeparti.

671 kommentarer
Vis kommentarer