Annonce:
Annonce:

Jesus Christ, Pape

Søren Pape Poulsen var sammen med sin senere ægtemand, Josue Medina Vasquez Poulsen, til gallataffel i anledningen af kronprinsens 50-års fødselsdag. Foto: Jonas Olufson
Søren Pape Poulsen var sammen med sin senere ægtemand, Josue Medina Vasquez Poulsen, til gallataffel i anledningen af kronprinsens 50-års fødselsdag. Foto: Jonas Olufson
Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

Store dele af Det Jødiske Samfund er samlet på Christiansborg. Vi er i september 2020, og på dagsordenen er noget så alvorligt og ubehageligt som antisemitisme.

Til stede er også udenlandske gæster, i panelet sidder eksempelvis Israels viceambassadør. De konservatives formand, Søren Pape Poulsen, er ordstyrer, og foran de udenlandske gæster og formanden for Det Jødiske Samfund i Danmark indleder han konferencen med at understrege, at han har en personlig relation til spørgsmålet:

’Det er jo sådan, at min bedre halvdel er jøde. Og er kommet i synagogen fra spæd med sin familie hver eneste lørdag.’

Denne påstand har Søren Pape også rejst med i P1-programmet ’Tal til mig’, hvor han hævder, at ægtefællen kom i synagogen hver eneste lørdag, fra han var et lille barn, til han blev voksen.

Annonce:

Problemet er bare, at den historie står i tænderskærende kontrast til Ekstra Bladets afsløring i dag.

Søren Papes ægtefælle, Josue Medina Vasquez Poulsen, er nemlig vokset op blandt syvendedagsadventister, og familien har været ledere og grundlæggere af kirken i det kristne trossamfund.

Mens Pape hævder, at hans mand hver eneste lørdag er kommet med sin familie i synagogen, fortæller en række kilder, som Ekstra Bladet har mødt i Den Dominikanske Republik, om en anden virkelighed.

Rigtignok var familien meget religiøst aktiv. Aktiviteterne foregik imidlertid – også om lørdagen – i den lokale adventistkirke, som forældrene selv havde grundlagt. Denne historie handler således ikke om religion, men om bedrag.

Annonce:

Når vi beskæftiger os med sagen, skyldes det, at den konservative statsministerkandidat igen fortæller en forkert historie. Det handler om troværdighed for formanden i et parti, der slår sig op på ordentlighed og redelighed. Historien føjer sig til afsløringen af, at det var løgn, at Søren Papes mand var nevø til præsidenten i landet.

Har Pape selv troet på historien om weekend efter weekend i synagogen, når familien i virkeligheden var adventister? Vi ved det ikke. For selvom Søren Pape for snart 14 dage siden lovede svar på slægtskabet og ville stille op til interview, ja, så lader interview og forklaring stadig vente på sig.

Imens saver Pape målrettet videre i sin egen troværdighed. Jesus Christ, Pape. Læg nu kortene på bordet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
874 kommentarer
Vis kommentarer

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: