Annonce:
Annonce:

Joes svinesti

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

HVAD skal der egentlig til, før man får det røde kort i restaurationsbranchen?

MAN undrer sig i hvert fald, når man f.eks. ser, hvordan der ser ud bag Joe & The Juices friskpressede facade. Fødevaremyndighederne påtaler igen og igen forholdene. Vender de tilbage til et beskidt sted efter nogle uger, så er der stadig beskidt. Og hvorfor egentlig rette ind? Det har åbenbart ingen konsekvenser andet end løftede pengefingre og en bøde. Det skræmmer næppe de to mangemillionærer bag kæden.

Annonce:

KUNDERNE ser kun, hvordan bartenderne slynger friske grøntsager i blenderne og hører musikkens pumpen. Men bag det kække ansigt udadtil aner personalet åbenbart meget lidt om de mest basale hygiejne-regler. Kylling og skinke bliver opbevaret ved 17 grader. Hvorfor så overhovedet bruge køleskab, kan man næsten spørge? Skrald står klos op ad råvarer til juice og sandwich.

KÆDEN har tidligere vakt forargelse, da den blev afsløret i at opfordre de ansatte til at notere, at køleskabs-temperaturen altid er fem grader. Uanset om det var bar’ løgn. Myndighedernes kontrol for i år tyder ikke på, at attituden er ændret.

ROSKILDESYGE er heller ikke noget, de ansatte lige betragter som en grund til at blive hjemme, viste en stikprøve. Støv, klistrede gulve, huller i væggene, hvor skadedyr kan slippe ind, er også noteret af myndighederne. I Odense var der rottespor.

ET sted foretrækker de ansatte at bruge de offentlige toiletter i det center, hvor juicebaren ligger. Skønt der netop er krav om faciliteter til personalet for ikke at hive smitte ind i madlavningen. Hvis de offentlige lokummer er mere lækre end cafeens egne, tør man ikke tænke på, hvordan de så ser ud.

JOE and his Svinesti ligger langt over gennemsnittet for påtaler i branchen.

Annonce:

LIGE SÅ brølende høj musik, der dunker i juicebarerne, lige så larmende tavshed hersker der, når Ekstra Bladet spørger firmaets ledelse, hvad de har tænkt sig at stille op med svineriet. Man får en kort, utroværdig mail om, at de er i ’dialog med Fødevarestyrelsen’ og har taget hånd om situationen. Og så klapper de ellers i. Hvad med at tage hånd om gulvskrubben i stedet for?

KÆDEN lukker kun op for pressen, når det er Børsen og den slags medier, der ligger på maven for de to juice-konger, der er blevet mangemillionærer på deres gode idé. Og tillykke med den – frisk juice er godt. Og efter at have set Fødevarestyrelsens seneste byge af påtaler er drikken med navnet ’keep the doctor away’ nok et passende valg.

HVAD skal man egentlig med kontrol, hvis den mest er til pynt? Kunderne betaler både dyrt for deres saft – og i skat –for at kunne stole på ordentlige forhold. Men den tillid hænger i laser efterhånden.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Se beskederne

Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: