Jydekrogen

Følg Leder
EKSTRA BLADET MENER

EFTER Venstre-opgøret i Brejning i weekenden var der muligvis en række medlemmer, som optimistisk tænkte, at det nu ville komme til at handle om politik. Alene ud fra den åbenlyse tanke, at Danmark har brug for en opposition.

MEN GLEM det. Krisen i Venstre er langt fra overstået. Nu handler det om en ny ledelse. Det formodes, at Jakob Ellemann-Jensen i dag omsider meddeler, at han stiller op til valget som formand på det ekstraordinære landsmøde 21. september i Herning.

HER SKAL der også vælges ny næstformand, og her kører det skævt i det gamle bondeparti. Det er helt uafklaret, om næstformanden skal være en arvtager, eller om det som i forne tider skal være en person, der tager sig af det organisatoriske BONDE-VENSTRE er trekvart ligeglade.

Her er tankegangen, at hvis den nye formand absolut skal være et hankønsvæsen fra hovedstaden, så skal næstformanden den ondenlyneme være en kvinde med rødder i det jyske. Uanset politiske kvalifikationer.

DERFOR VIL de have den kageglade stemmesluger, Inger Støjberg, i rollen som partiets jydekrog. Men holder vi Ellemann-Jensen og Støjberg op mod hinanden, så finder vi næppe to mennesker i Venstres folketingsgruppe, som holdningsmæssigt står længere fra hinanden. Særligt når det kommer til indvandrerpolitikken.

SITUATIONEN ER den samme, når det handler om miljø og landbrugspolitik. Derfor er det iøjnefaldende, at talsmænd fra flere landbrugsorganisationer i går i Børsen satte deres lid til, at Jakob Ellemann-Jensen, som ny partiformand, vil ændre på den kurs, han satte som minister for miljø og fødevarer. Her fik landbruget med krabasken.

VENSTRE ER splittet på vitale områder, og uanset hvor mange der messer Inger Støjbergs navn, ændrer det ikke på, at hun er en ballademager, der står overfor en mulig kommissionsundersøgelse og måske endda en rigsretssag.

SAGEN OM barnebrudene er på vej igennem systemet. Et flertal i Folketinget ønsker, at der bliver fulgt op på ombudsmandens konklusion. Han kaldte Støjbergs instruks for ulovlig og særdeles kritisabel.

VENSTRE KAN hurtigt drukne i kedelige sager og nye interne uenigheder om den politiske linje. Hvad mener partiet egentlig om regionerne, hvordan forholder det sig med Arktis og Donald Trump, og skal der føres oppositionspolitik med det yderste højre?

DET VAR en kurs, Lars Løkke var på vej væk fra med syvmileskridt, og blandt andet derfor blev Støjberg efter ferien kørt ud på et sidespor.

NU ER HUN måske på vej tilbage til magtens centrum med al den uro, det vil give. Men det er selvfølgelig ikke naturgivent, at Venstre skal være det største borgerlige parti.

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
BREAKINGBREAKING
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+