Kaospiloten

KAOSPILOTER er noget, man normalt forbinder med Uffe Elbæk. Men i valgkampen har R-leder Morten Østergaard optrådt som én af slagsen.

Gang på gang har han med nye udspil distanceret sig fra regeringspartneren S – til stor begejstring for blå blok, men til umådelig irritation for Helle Thorning.

HUN MÅTTE således sende Bjarne Corydon i byen for at tilslutte sig Venstres udspil om at frede boligejerne frem til 2025, fordi de radikale fandt det opportunt at skræmme folk med fast ejendom med forslag om at hæve boligskatterne.

Værst har Morten Østergaard dog optrådt over for Socialdemokraterne i den hede debat om flygtninge og indvandrere.

HELLE THORNING har i hele valgkampen på det skarpeste bestridt Venstres påstande om, at regeringen har lempet asylreglerne 31 gange – men fik så pludselig en dolk i ryggen. Den radikale leder gik nemlig på banen og erklærede stolt, at regeringen faktisk havde lempet reglerne 45 gange – og ikke kun 31 – i indeværende periode!

I GÅR KOM et nyt eksempel på Østergaards soloridt. Han ønsker flere udlændinge til Danmark for at arbejde og vil derfor sænke beløbsgrænsen for, hvor meget de skal tjene for at få opholdstilladelse.
Socialdemokraternes svar kom prompte: NEJ. Det er ikke regeringens politik.

MAN FORSTÅR GODT, hvis Helle Thorning tænker: Med den slags venner hvad skal man så med fjender?

De radikale står skidt i meningsmålingerne og har derfor behov for at markere sig. Men grænsen er overskredet, mener mange socialdemokrater.

De lever stadig med ydmygelsen fra tiden med Margrethe Vestager, som tvang regeringspartneren S (og SF) til at føre borgerlig økonomisk politik.

HVIS RØD BLOK genvinder magten, vil Østergaard ikke få samme indflydelse på det nye regeringsgrundlag, som Vestager fik på det gamle.

Måske vil Helle Thorning oven i købet spille sine kort på en måde, så de radikale må nøjes med at blive støtteparti for en ren S-regering. Det vil man ikke kunne bebrejde hende.

80 kommentarer
Vis kommentarer