Knæfald for bødlerne

TRODS MANGE kritiske røster er en erhvervsdelegation med udenrigsminister Kristian Jensen (V) i spidsen og med kronprinsparret på slæb nu i gang med en charmeoffensiv i Saudi-Arabien for at få sat skub i eksporten til det olierige land.

De er blevet modtaget varmt af selveste kong Salman, der står i spidsen for et af verdens mest brutale regimer.

ET REGIME, som indledte 2016 med at henrette 47 mennesker på én gang. Et regime, som straffer en blogger med ti års fængsel og 1000 piskeslag for at skrive kritisk om islam. Et regime, som undertrykker ytringsfriheden med tortur og fængsel.

Og den udvikling er gået fra slemt til meget, meget værre.

VESTLIGE POLITIKERE og forretningsfolk, heriblandt danske, sætter blot kikkerten for det blinde øje og vender det døve øre til for at sikre handelsaftaler.

Godt nok har Kristian Jensen lovet at tage forbrydelserne op under besøget, men mon ikke det bliver meget lavmælt. Man vil jo nødig fornærme en givtig forretningsforbindelse.

EN SPAGFÆRDIG KRITIK fra dansk side vil næppe blive registreret af de lokale medier.

Det vil derimod billeder af det danske kronprinspar sammen med den kongelige saudi-familie, som derved får mulighed for at vise omverdenen, at Danmark har givet bødlerne det blå stempel.

Se bare, vil kongen sige, én af USA’s gode allierede er så glad for os, at de besøger os med kongefamilie og ministre!

DANMARK ER et land, der aldrig bliver træt af at bryste sig af at respektere menneskerettighederne og træffe de rigtige beslutninger, når noget er på spil.Men de værdier trædes under fode af besøget i Riyadh. For hvad gør man ikke for at sælge lidt mælk ...

TEORETISK VIL skiftende danske regeringer gerne stå som fanebærere for medmenneskelighed og demokrati. Det må bare ikke koste noget.