Kolde fødder

SEJRS-RUSEN var skyhøj i går hos Dansk Folkeparti og på Mette Frederiksens hold, efter at det nye makkerpar i dansk politik havde tørret gulv med regeringen, da det gjaldt placeringen af en politiskole.

DE TO har nu demonstreret, at de har flertallet til at tromle alt ned, som regeringen disker op med. Hvis de altså vil ...

DE FAMØSE ejendomsværdi-skatter skal forhandles på plads meget snart. Med streg under SKAL. Folketinget er pisket til hurtigt at få vedtaget systemet for de nye vurderinger – og derefter beslutte, hvor hårdt boligejerne skal beskattes efter de nye vurderinger. Regeringen har som bekendt lagt op til, at systemet justeres, men at der samlet set ikke skal kradses mere ind til statskassen. Stort set.

MEN DF og Socialdemokratiet har været enige også her: Ejerne af de dyre huse skal holde for nu. Der skal være ’social retfærdighed’ ifølge meldinger fra S-bossen.

METTE Frederiksen annoncerede flot før jul i Børsen, hvordan hun ser fremtidens boligbeskatning for sig: ’Dyre’ boliger er ifølge S-bossen huse over tre millioner kr. Som nogen bemærkede: Det er vist længe siden, hun sidst har set på hus ...

MEN FLERE end 100.000 boligejere vil altså efter den plan, Mette Frederiksen skitserede, kunne se frem til et ordentligt skattesmæk.

REGERINGEN har foreslået, at boligejerne skal betale 0,6 procent i ejendomsværdiskat af den del af vurderingen, der ligger over seks millioner kr. Men Mette Frederiksen bebudede ikke alene en langt højere takst, nemlig 1,8 procent – den skal også aktiveres, allerede når vurderingen går over de tre millioner kr. En plan, der virkelig vil skæppe i statskassen.

ALT sammen meget socialdemokratisk og socialt. Problemet er bare, at hun mindre end et døgn efter sin fanfare i Børsen fik iskolde fødder og trak i land. Sjældent har man set så hurtig rygcrawl, og siden har der været mere eller mindre radiostilhed om denne plan.

hvor står husejerne nu? Hun fik jo demonstreret så tydeligt i går, at hvis S og DF står sammen, er de nærmest uovervindelige. Men vil de i virkeligheden det, de har sagt om boligskatten?

PLANEN vil i så fald ramme især omkring de store byer og også mange mennesker, der bare har valgt at bo dyrt, men som sparer på andre ting som tøj, bil og ferier. Eller pensionister, der har betalt deres hus ud, som nu får en økonomisk kajetrækker.

84 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere