Kollektiv koma

Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

16 ÅRS kollektiv slendrian over for den sigtede storsvindlerske Britta Nielsens malkning af Socialstyrelsen kulminerede med brøleren, da hun trods opdagelsen af uregelmæssigheder fik flere ugers forspring til sin flugt.

SVINDLEN var under optrevling i starten af september i år i Socialstyrelsen. Straks meldte Britta Nielsen sig syg med ’hjernerystelse’. Og så gik der flere uger, før Socialstyrelsen anmeldte hende for underslæb til Fyns Politi. I mellemtiden fik den handlekraftige kvinde solgt sin bil og forberedt sin flugt. Fri og frank landede hun Johannesburg via Zürich om morgenen 23. september. Først to dage senere fik politiet anmeldelsen. Hvor smart var det? Hvorfor ikke tænke lidt frem og få beslaglagt hendes pas? Nu er myndighederne endegyldigt til grin også på dette punkt.

SOCIALSTYRELSEN fører naturligvis an i feltet af snorksovende ansvarlige:

 At de lod den betroede superbruger af systemerne kanalisere 111 millioner kr. over til sine private konti og fiktive projekter, år efter år, overgår de flestes fatteevne. Ingen, ud over naturligvis de rette modtagere ude i samfundet – fattige, alkoholiserede, hjemløse og psykisk syge – manglede åbenbart pengene?

BRITTA fik tilmed dronningens fortjenstmedalje på anbefaling fra sin arbejdsgiver, mens hun gramsede til sig med arme og ben.

BAGMANDSPOLITIET fik også et solidt tip i 2012 fra en bank, indrømmer de nu: Britta Andersens beskedne HK-løn stod åbenbart i skærende kontrast til de beløb, der væltede ind på hendes konto. Svindelen kunne nok være stoppet her, erkender et brødebetynget og forbløffende ærligt Bagmandspoliti. Men de driblede bare tippet videre til SKAT og glemte alt om det. Det samme gjorde SKAT åbenbart, hvad der naturligvis ikke overrasker, når vi nu ved, hvordan end ikke milliarder – udbetalt i fiktive aktieudbytter – fik nogen op af stolene.

OG BANKERNE – eller banken? – hvor Britta Nielsen havde/har sine konti. Én af dem har trods alt kvikt tippet Bagmandspolitiet for seks år siden. Men når vigtige tips bare bliver klasket som irriterende svirrefluer i de store systemer, opmuntrer det naturligvis ikke til agtpågivenhed fra menige medarbejdere.

DANSKE Bank i Hvidovre, hvor Britta Nielsen var kunde, virker ikke udpræget som et sydende centrum for millionærer? Nu er lige præcis Danske Bank naturligvis i skarp træning med stenrige, mystiske kunder, ved vi fra hvidvask-skandalen. Men er det virkelig hverdagskost, at en HK’er boltrer sig i pludselige pengeoverførsler på kæmpestore beløb? Indtil det modsatte er bevist, står Danske Bank også på listen over snorksovende vagthunde.

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind