Annonce:
Annonce:

Kom i gang med kamel-slugningen

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

#ÆrligTalt: Alle ser alvoren, men har de også viljen til at finde løsningerne? Det er stadig det store spørgsmål efter ugens første møde mellem arbejdsmarkedets parter og regeringen, de såkaldte trepartsforhandlinger. Lars Løkke Rasmussen har i den grad kridtet banen op. Finder vi ikke en løsning for de tusindvis af flygtninge, der nu kommer til Danmark, vil det koste os milliarder og gå ud over velfærden.

Annonce:

For Løkke er det pengene, der tæller. Integrationen kunne han have medvirket til at løse for mange år siden, hvis han havde haft viljen. Men mens Socialdemokraterne var ved roret, havde Løkke kun viljen til at sikre sit eget genvalg som statsminister. Og i valgkampen forsøgte han at bilde os ind, at han personligt kunne stoppe flygtningestrømmen. Men den såkaldte ’straksopbremsning’ var et fatamorgana kun opfundet for igen at skaffe ham nøglerne til Statsministeriet. Integration blev ikke nævnt – heller ikke da han fik nøglerne. Frem til sidste weekend handlede det om at skræmme flygtningene fra at søge til Danmark og tørre problemet af på vore naboer. Men nu har Løkke indset, at den ikke går længere. Risikoen er alt for stor for, at det kommer til at gå ud over alle os andre, hvis vi ikke får integreret flygtningene. Kun hver tredje flygtning har et job efter tre år, og bryder vi ikke denne onde cirkel, men fastholder flertallet af flygtninge på overførselsindkomst, så må vi om ganske få år skære i udgifterne til hospitaler, skoler og børnehaver.

Og vigtigst af alt for Løkke: De lovede topskattelettelser til Liberal Alliances kernevælgere vil aldrig blive til noget. Og uden dem ryger taburetten væk under Løkke allerede til efteråret.

Så der skal findes en løsning for flygtningene!

Det er mildest talt et besynderligt spil, vi er vidne til, men lad mig da bare tage ja-hatten på og sige bedre sent end aldrig. For virkeligheden er, at der kommer op mod 50.000 nye danskere ud i kommunerne hvert eneste år de kommende mange år. De skal have et sted at bo, deres børn skal gå i børnehave og skole, og hvis de ikke får noget job, så er de ikke selv med til at betale. En kæmpe opgave. Og hvis vi ikke løser den, så kommer det til at gå ud over os alle sammen.

Annonce:

Derfor må arbejdsgivere, arbejdstagere og regeringen finde løsninger. Ikke bare en, men mange. For det her kan ikke klares med et snuptag. Der er brug for nytænkning og en uhørt stor kamel-slugning. Så kom i gang. Smid forbeholdene og vanetænkningen.

Og jeg kan berolige alle tvivlerne. I behøver ikke gøre det for flygtningenes skyld, men fordi vi er mange, der gerne vil bevare den danske velfærdsmodel. Og det kan vi kun, hvis flygtningene ikke gemmes væk på passiv forsørgelse, men rent faktisk får mulighed for at bidrage til at bevare velfærden.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: