Kom så ud af busken

DA FOLKETINGET for godt halvandet år siden nedsatte den såkaldte Vederlagskommission til at undersøge politikernes lønforhold, svor et stort flertal af partierne en musketered:

Vi vedtager ukritisk, hvad kommissionen foreslår. Vi vil skam ikke blande os i, hvad vi skal have i løn.

Altså, ansvarsforflygtigelse for fuld udblæsning.NU ER musketereden brudt, og det manglede sgu bare. For massive lønstigninger på omkring 14 procent, som kommissionen lægger op til, kan politikerne trods alt godt se er helt i skoven. 

At acceptere så store forhøjelser vil være et vanvittigt signal at sende på et tidspunkt, hvor lønmodtagere får minimale lønstigninger, og landets fattigste udsættes for blodige nedskæringer.FORMANDEN for kommissionen, DR-formand Michael Christiansen, undrer sig. Han slår fast, at kommissionen ikke lægger op til flere penge til folketingspolitikerne. Den samlede pose penge bliver ikke tungere.ÆNDRINGEN består i at justere de enkelte løndele: F.eks. vil kommissionen afskaffe de vanvittige pensionsordninger og det absurde skattefrie tillæg. Som kompensation for tabet af disse groteske goder skal grundlønnen i stedet sættes op.IDÉEN med at gøre politiker-lønnen gennemsigtig er god nok. Og tiltrængt. F.eks. aner Anders Samuelsen (LA) ikke, hvad han selv tjener. Han har himlet op om, at en politiker bør tjene en million kr. årligt. MEN DET gør politikerne allerede! Kommissionens beregninger afslører, at en gennemsnitspolitiker i Folketinget årligt tjener, hvad der svarer til ca. 1,2 mio. En gennemsnits-minister får 2,6 mio. Og statsministeren – p.t. bilagsbaron Lars Løkke Rasmussen (V) – runder tre mio.SÅ MELDER 1000 kroners-spørgsmålet sig: Er det rimelige lønninger? 

Synes folketingspolitikerne selv, at de er ca. 1,2 mio. kr. værd om året? Altså mere end tre gange så meget, som en almindelig lønmodtager tjener. Læg dertil at politikerne har mere end dobbelt så lang ferie som andre.AT POLITIKERNE er imod en lønstigning på 14 procent fortæller kun, at de er imod Vederlagskommissionens omfordelings-model. Intet andet.POLITIKERNE må ud af busken. Hvad mener de er en fornuftig løn for at være folkets repræsentanter på tinge? Host op med kontante svar!

99 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere