Kommunalt asyl

PARCELHUSE er efterhånden sidste udvej for kommuner, der er påtvunget hundredvis af flygtninge. Kommunerne er i gang med at opkøbe billige villaer i Kolding og Roskilde.

MAN havde nær sagt - selvfølgelig! - er Dansk Folkeparti imod. Villaerne har en grim hørm af noget ’permanent’ over sig, åbenbart, selv om kommunerne benægter dette.

TANKEN om at opkøbe billige villaer er grotesk ved første øjekast . Men sådan er virkeligheden altså nu. Kommunerne står i problemer til halsen - samtlige gamle skoler, alderdomshjem, svagbørnskolonier og billige hoteller er allerede proppet til randen med flygtninge. Startydelserne er barberet ned til fattigdomsgrænsen. ’Bliv væk!’ annoncer på trapperne. Men folk vælter stadig ind. Og kommunerne skal i følge loven finde tag over hovedet til de flygtninge, de får udpeget.

hvad har Dansk Folkeparti egentlig tænkt sig, rent lavpraktisk? De ønsker sig ’flygtningecentre’, i statsligt regi. Nå...men nu og her? Opbygning af et flygtningecenter har vel også et element af noget permanent over sig? Så er de i virkeligheden, fordi villaerne er for rare?

TIDLIGERE presserier har demonstreret, at flygtninge hellere ville rådne op i flygtningecentre med deres børn, end vende hjem til usikre hjemlande. Så hvad er det lige, man vil opnå med modstanden mod et par parcelhuse? Andet end tilfredsstille en lidt primitiv tro på, at jo værre flygtningene har det, jo færre kommer der, og jo hurtigere skrider de igen Det har jo vist sig kun at holde stik til en vis grad.

IKKE engang Inger Støjberg kan se noget galt i, at de desperate kommuner opkøber billige huse og propper 2-3 familier ind i hvert 1-familiehus. Hun forholder sig til virkeligheden.

ET andet DF-argument er, at ’udsatte danskere’ ikke får samme service. De bliver igen ’sprunget over’, tordner DFs Martin Henriksen... En lidt infam måde at få pustet til en ubegrundet misundelse på . De mennesker, der skal bo i husene er folk, man har anerkendt som flygtninge . Altså mennesker i yderste nød, der har forladt deres hjem, fordi de er pisket til det.

IKKE engang Inger Støjberg kan se noget galt

118 kommentarer
Vis kommentarer