Kongelige dementier

DET VAKTE opsigt, da kongehuset for godt to uger siden direkte dementerede en historie om, at prinsesse Marie havde fået lavet nye bryster. Og så i Litauen.

OG SØREME om kongehuset ikke var ude med riven igen her forleden. Denne gang var dementiet rettet mod en rygtehistorie i britiske Daily Mail, der mente at vide, at kronprinsesse Mary ikke længere er på talefod med sin søster.

AT AMALIENBORGS pressekontor – eller Kommunikationsafdelingen som er den officielle betegnelse – på den måde går i offensiven, er såmænd ganske sympatisk.

DER MÅ trods alt være grænser for, hvad Danmarks mest velnærede bistandsfamilie skal finde sig i af dumsmart sludder og vrøvl, som ikke mindst ugepressen og tv-stationerne ukritisk lirer af sig. Ikke sandt?

MEN DEN offensive linje kan hurtigt vise sig at være svær at håndtere. For fremover vil en hvilken som helst eventuel usand historie automatisk blive opfattet som korrekt, hvis den ikke dementeres.

MAN KAN spekulere sig helt royal i knolden over, om kongehusets udmeldinger skal tolkes som en ny og mere åben presse-strategi. Det ville i hvert fald være tiltrængt.

TÆNK blot på, hvor hjælpeløst klodset den kongelige kommunikationsafdeling håndterede kong Henriks manglende deltagelse i hustruens 75-års fødselsdag.

DET NYTTER ikke noget, at kongehuset spiller frøken-fornærmet, hvis pressen tillader sig at stille spørgsmål. Vi taler af erfaring.

MODSAT stort set alle andre medier ser Ekstra Bladet på Margrethe og co. med journalistiske øjne. Det betyder bl.a., at vi er kritiske og kontrollerer, hvad disse uhyrligt privilegerede mennesker laver – og ikke laver.

DET MANGLEDE bare. Samfundet brænder omkring 400 mio. kr. af på kongerøgelse hvert år. Heraf godt 100 mio. kr. i direkte kontanthjælp.

MEN NÅR Ekstra Bladet har stillet kritiske spørgsmål til de kongeliges gøren og laden, har reaktionen været ophøjet tavshed eller i bedste fald: ’Ingen kommentarer’.

DET BLIVER der næppe ændret på. Det skriver vi i håbet om at modtage et dementi.

53 kommentarer
Vis kommentarer