Kongelige til fals

KONGEHUSETS begærlighed efter gratis, kostbare forbrugsgoder bliver stadig sværere at bortforklare.

DERES kolleger i Sverige og Norge siger nej tak, når store bil- eller pelsfirmaer tilbyder dem ’gaver’ – det er en usund kultur, som de så rigtigt forklarer ved det svenske hof.

MEN Margrethe og resten af familien promenerer lystigt deres minkkåber, biler og smykker, som de får foræret af diverse firmaer. Listen er alenlang og tåkrummende.

HVORFOR prostituerer de sig på den måde og på en facon, som vil de alligevel ikke rigtig være ved det? Befolkningens store respekt for kongehuset giver sig jo bl.a. til udtryk i, at apanagen altid er rigelig og rundhåndet .

DET ER svært at se andet svar end grådighed.

INGEN kan foregøgle, at gaverne er tegn på en borgers personlige hengivenhed. Det er virksomheder, der iskoldt kalkulerer med, at det nok er meget smart at se deres produkter og logoer i kongeligt regi.

HVIS kongefamilien i virkeligheden gerne vil lade sig sponsorere, men mangler det sidste puf for at gå all in, så er det da bare at sige til. Deres ’brand’ er mange gange mere værd, end hvad de scorer ad bagdøren. Alt fra Rockwool til diademer ligger bare og venter på fuldtonet reklameværdi.

OG TÆNK på villigheden til at hive tegnebogen frem hos velspækkede amerikanske eller russiske turister, hvis de blev budt på cocktails på agterdækket af kongeskibet et par sommeraftener? Med mulighed for selfier med dronningen ved lejderen? Eller hvis Mary viste klædeskabet frem for amerikanske modeblade? Nåh nej – det gør hun vist allerede ...

MEN SKAL der være ren røv at trutte i, som det hedder på almindeligt dansk, ligger mulighederne i hvert fald åbne hos rigeligt med inden- og udenlandske sponsorer. Vi kan formentlig spare heftigt på apanagen, og hvad der ellers løber ind af regninger fra Slots- og Ejendomsstyrelsen, Forsvarets helikoptere etc.

SÅ RYGER lidt af eventyret ganske vist. Men det ser ikke ud til at bekymre kongehuset.

84 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere