Annonce:
Annonce:

Konkrete tal

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

OTTE MILLIONER KRONER om året koster det at have ti uledsagede flygtningebørn boende i ombyggede lejligheder i den velpolstrede Frederiksberg Kommune. Eller som Ekstra Bladet samtidig med afsløringen i går præciserede: Det svarer til ca. 67.000 kr. pr. barn pr. måned.

Det forekommer godt nok umiddelbart at være en forfærdelig stor pose penge. Beløbet skyldes ikke monstrøse udgifter til husleje på det mondæne Frederiksberg. Huslejen udgør kun en brøkdel.

NEJ, LANGT, langt de fleste penge går til, hvad der bredt kan beskrives som praktisk og psykologisk førstehjælp til de ensomme flygtningebørn, der er havnet i et land, hvor alt er dem fremmed. Førstehjælpen ydes af konsulenthuset Integrationsnet under Dansk Flygtningehjælp, og her siges om de 67.000 kr. pr. barn pr. måned: ’Det er faktisk en helt almindelig pris’.

Annonce:

DET FORHINDRER ikke flere kommunalpolitikere på Frederiksberg i at brokke sig. Rådmand Laura Lindahl, der også er udlændingeordfører i Folketinget for Liberal Alliance, kalder udgiften for ’grotesk og urimelig høj’. Og hendes kommunalpolitiske kollega Malene Barkhus supplerer: ’I Venstre har vi længe været stærkt forargede over prisen på det tilbud’. Uden at hun dog ved, om hjælpen virker eller ej.

REAKTIONEN PÅ nettet og de sociale medier er mindre filtreret. Visse højrefløjs-kommentatorer ser Ekstra Bladets afsløring som endnu et bevis på en håbløst naiv og blødsøden flygtningepolitik, som vil fjerne Danmark fra europakortet, hvis vi ikke deporterer alle fremmede her og nu. Omvendt tåler visse grupperinger på venstrefløjen ingen kritiske spørgsmål og konkrete tal om flygtninge og integration. At konstatere virkeligheden er at signalere problemer. Det puster til fremmedhadet, mener disse grupper, der ifølge Ekstra Bladets kommentator Nima Zamani afslører sig som mere fordomsfulde og racistiske end højrefløjen.

Annonce:

I ÅR VURDERER Finansministeriet, at flygtninge og integration vil koste det offentlige ca. 6,5 mia. kr. Heraf går otte mio. kr. altså til de ti uledsagede flygtningebørn på Frederiksberg. Bruges pengene fornuftigt? Skatteborgerne har et berettiget krav på et svar. Og så må vi leve med, at højre- og venstrefløjsgrupper vil misbruge svaret til at forpeste debatten.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Har dansk spiontjeneste ofret sin mand?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: