Konkrete tal

Følg Leder

OTTE MILLIONER KRONER om året koster det at have ti uledsagede flygtningebørn boende i ombyggede lejligheder i den velpolstrede Frederiksberg Kommune. Eller som Ekstra Bladet samtidig med afsløringen i går præciserede: Det svarer til ca. 67.000 kr. pr. barn pr. måned.

Det forekommer godt nok umiddelbart at være en forfærdelig stor pose penge. Beløbet skyldes ikke monstrøse udgifter til husleje på det mondæne Frederiksberg. Huslejen udgør kun en brøkdel.

NEJ, LANGT, langt de fleste penge går til, hvad der bredt kan beskrives som praktisk og psykologisk førstehjælp til de ensomme flygtningebørn, der er havnet i et land, hvor alt er dem fremmed. Førstehjælpen ydes af konsulenthuset Integrationsnet under Dansk Flygtningehjælp, og her siges om de 67.000 kr. pr. barn pr. måned: ’Det er faktisk en helt almindelig pris’.

DET FORHINDRER ikke flere kommunalpolitikere på Frederiksberg i at brokke sig. Rådmand Laura Lindahl, der også er udlændingeordfører i Folketinget for Liberal Alliance, kalder udgiften for ’grotesk og urimelig høj’. Og hendes kommunalpolitiske kollega Malene Barkhus supplerer: ’I Venstre har vi længe været stærkt forargede over prisen på det tilbud’. Uden at hun dog ved, om hjælpen virker eller ej.

REAKTIONEN PÅ nettet og de sociale medier er mindre filtreret. Visse højrefløjs-kommentatorer ser Ekstra Bladets afsløring som endnu et bevis på en håbløst naiv og blødsøden flygtningepolitik, som vil fjerne Danmark fra europakortet, hvis vi ikke deporterer alle fremmede her og nu. Omvendt tåler visse grupperinger på venstrefløjen ingen kritiske spørgsmål og konkrete tal om flygtninge og integration. At konstatere virkeligheden er at signalere problemer. Det puster til fremmedhadet, mener disse grupper, der ifølge Ekstra Bladets kommentator Nima Zamani afslører sig som mere fordomsfulde og racistiske end højrefløjen.

I ÅR VURDERER Finansministeriet, at flygtninge og integration vil koste det offentlige ca. 6,5 mia. kr. Heraf går otte mio. kr. altså til de ti uledsagede flygtningebørn på Frederiksberg. Bruges pengene fornuftigt? Skatteborgerne har et berettiget krav på et svar. Og så må vi leve med, at højre- og venstrefløjsgrupper vil misbruge svaret til at forpeste debatten.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.