Annonce:
Annonce:

Konservativt kollaps

Søren Pape drosler ned på den grønne profil. Det kan blive en historisk fejltagelse. Foto: Mads Nissen
Søren Pape drosler ned på den grønne profil. Det kan blive en historisk fejltagelse. Foto: Mads Nissen
Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

DE KONSERVATIVE kan ikke bryste sig af mange sejre, men partiet har dog konsekvent holdt den grønne miljøfane højt i den borgerlige lejr, og det har givet partiet en vis kredit.

FAKTISK vil vi vove at påstå, at miljøet er det eneste område, hvor de konservative sådan for alvor har sat deres fodaftryk. Men det vil partileder Søren Pape Poulsen nu sætte over styr.

INTELLIGENSIAEN i det lille konservative parti har brugt ferien til at regne ud, at der ikke er stemmer i at slås for miljøet. I stedet vil Pape Poulsen og hans væbnere arbejde for lavere skatter. Prioriteringen er helt forkert. De konservative tager grumme fejl.

Annonce:

DENNE SOMMER i Danmark har for alvor sat klimaforandringerne på dagsordenen. Vi var garanteret mange, der lyttede med, da et hold af internationale forskere tidligere på måneden advarede om, at en global menneskeskabt opvarmning på to grader kan udløse processer, som kan føre til yderligere opvarmning.

I LØBET af nogle århundreder kan gennemsnitstemperaturen i verden blive fire-fem grader højere, og havene stige med 10-60 meter, påpeger forskerne. Det vil fjerne en del af Danmark fra verdenskortet.

DER ER al mulig grund til at tage miljøet og klimaforandringerne alvorligt. Men de konservative vil hellere have lavere skatter. Gruppeformand Mette Abildgaard mener, at partiet vil blive Folketingets mindste, hvis ikke emner som klima og miljø bliver nedtonet i den kommende valgkamp.

DEN TAKTIK vil gøre de konservative komplet overflødige. Der er rigelig med partier, der råber på lavere skatter, men det bliver bare ikke temaet de kommende år, hvor sundhedsområdet og miljøet bliver de helt store politiske emner. Det har selv Venstres kommende partiformand, Kristian Jensen, forstået.

Annonce:

TIL DE konservatives undskyldning skal det siges, at partiet ikke er ene om at gå helt forkert i byen, når det handler om klimaet. Dansk Folkeparti, Danmarks næststørste parti, overhaler indenom. Partiets klimaordfører, Mikkel Dencker, er ikke overbevist om, at klimaforandringerne er menneskeskabte. Og så er der i følge DF’s logik ikke grund til at gøre noget ved problemerne.

VED AT benægte fakta placerer Dencker og Dansk Folkeparti sig i en rolle, som Donald Trump ofte indtager i USA. Det er idioti og gør det umådelig svært at føre en sammenhængende politik på klimaområdet. Det kommer vi alle til at betale prisen for, medmindre vælgerne ved det kommende valg klart fortæller de konservative og DF, at de tager fejl.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: