Kors i hytten

JORDBÆR er en herlig spise og en efterspurgt vare i denne tid. Men de kan forårsage uventede problemer, og i Nordjylland har de nærmest skabt kriminelle tilstande.

Ekstra Bladet fortalte den tragikomiske historie i går.

PÅ FØLTVEDVEJ i Gandrup ikke langt fra Aalborg står en lille hytte. Den er cirka 2,5 gange 2,5 meter og malet rød og hvid.

Fra denne bod sælger landmand Simon Peter Langkilde Jakobsen friskplukkede jordbær i sæsonen. Boden står på landmandens egen jord, kunderne er glade, og det burde alle andre vel også være.

MEN NEJ. Aalborg Kommune har skrevet til Langkilde Jakobsen og meddelt ham, at den lille hytte skal rives ned.

Ikke fordi den er grim. Det er der tilsyneladende ikke nogen, der mener. Men fordi den forvorpne jordbæravler har opført boden uden først at søge tilladelse hos kommunen.

Af brevet fremgår også, at skulle Langkilde Jakobsen få den idé at søge om tilladelse nu, kan han forvente at få et afslag.

SAGEN ER DEN, at den formastelige hytte i de patriotiske farver ligger for langt fra jordbæravlerens gård. Havde hytten været tættere på gården eller gården tættere på hytten, behøvede Langkilde Jakobsen ikke søge om tilladelse til at opføre boden.

Men det gør den altså ikke, og derfor er der tale om et alvorligt brud på reglerne, og den slags føler Aalborg Kommune sig kaldet til at gribe ind over for.

HANS HENRIK HENRIKSEN (S), der er rådmand for By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg, synes egentlig ikke, at boden er noget stort problem.

Men han forklarer til Ekstra Bladet, at kommunen må følge reglerne, og at den måtte reagere, fordi Danmarks Naturfredningsforening har anmeldt boden.

Danmarks Naturfredningsforenings væsentligste argument imod hytten er ligeledes, at den er opført imod reglerne.

Regler, som ville have gjort hytten lovlig, hvis blot jordbæravlerens gård lå tættere på, altså.

MENS REGELRYTTERNE således galopperer ud over de evige jordbærmarker, vil vi foreslå, at en eller anden i Aalborg Kommune lader sig gribe af sund fornuft.

Der må være vigtigere og alvorligere sager, som kommunen kan bruge sine åbenbart rigelige kræfter på.

72 kommentarer
Vis kommentarer