Krigsliderlig

DANMARK SKAL bruge flere penge på forsvaret. Vi skal have bedre udstyr og mere personel.

Sådan lyder en af anbefalingerne i den rapport, som regeringens udenrigspolitiske gransker, ambassadør Peter Taksøe-Jensen, offentliggjorde i går.

AMBASSADØREN mener, at politikerne skal give forsvaret en saltvandsindsprøjtning fra de nuværende omkring 20 milliarder kr. om året til 35 milliarder i løbet af nogle år.

Og han er varm tilhænger af, at en stor del af pengene bruges på indkøb af de kampfly, som er blevet en varm kartoffel på Christiansborg.

HVOR PENGENE skal komme fra, giver han ingen bud på, selv om fly-købet incl. driftsomkostninger kan beløbe sig til op imod 100 milliarder kr. over en årrække.

Og som Ekstra Bladet afslørede i søndags, er der ikke sparet en eneste krone op til danmarkshistoriens største våbenhandel.

BÅDE DANSK FOLKEPARTI og de konservative ser gerne, at der skrues op for våbenkapløbet med et øget forsvarsbudget, mens rød stue er imod.

Venstre har indtil videre valgt at lurepasse med en bemærkning om, at det er svært at finde pengene.

Den endelige beslutning om indkøb af 30 nye kampfly til erstatning for de udslidte F16-fly træffes før sommerferien, så der er al mulig grund til at advare mod lokketonerne fra kanonkongen Taksøe-Jensen.

POLITIKERNE BØR tvinges til at svare ja eller nej på spørgsmålet:

Skal Danmark fortsætte den aktivistiske udenrigs- og sikkerhedspolitik, som den krigsliderlige Anders Fogh Rasmussen (V) indførte i 2003, og som betød, at vi bare makkede ret, når USA beordrede os i krig?, 

Er svaret ja, skal regeringen bruge svimlende beløb på nyt krigsmateriel for at leve op til Natos målsætning.

BLIVER DER svaret nej, skal der i stedet satses på forsvar og humanitær indsats i verdens brændpunkter frem for den militære intervention.

Og den form for sikkerhedspolitik kan føres, uden at der udskrives en kæmpe ekstra-regning, som regeringen pr refleks lader dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere betale.

VI HÅBER selvfølgelig på sidstnævnte løsning. Men frygter, at krigsliderligheden endnu engang vil sejre på Christiansborg.

386 kommentarer
Vis kommentarer