Krigszone

 PÅ TRODS AF tre bandepakker er det ikke lykkedes politiet at bremse vanviddet i Københavns gader, hvor der er konstateret 18 banderelaterede skyderier hen over sommeren.

Derfor barslede regeringen i går med en fjerde pakke, hvor et af elementerne er, at soldater skal indgå i grænsekontrollen, så politibetjente kan frigives til at bekæmpe banderne.

Og det skal ske lynhurtigt. Statsminister Lars Løkke tror på, at soldaterne kan være på plads allerede fra næste måned.

SÅ DET FØRSTE indtryk, sagesløse turister sydfra får af Danmark, vil være soldater med skarpladte våben. De må jo tro, at de er på vej ind i en krigszone.

Vi er enige med Politiforbundet, som kalder regeringens forslag for en panikløsning. Soldater er uddannede til at gå i krig og dræbe – ikke til at klare politiopgaver.

 DA DANSK FOLKEPARTI forlods har sagt ja til soldater ved grænsen, er der flertal i Folketinget. Og det kan være starten på en glidebane. Hvad bliver det næste: At Jægerkorpset sættes ind mod banderne på Nørrebro?

DER ER ANDERLEDES positive perspektiver i Lars Løkkes tilsagn i går om, at regeringen til efteråret vil kæmpe aktivt i Europarådet for at luge den værste tidsel ud af menneskerettighedskonventionerne, så det bliver nemmere at udvise kriminelle udlændinge.

Den konservative Naser Khader mener, at især to eksempler har brændt sig fast i de fleste danskeres bevidsthed:

SHUAIB KHAN, leder af den kriminelle bande ’Loyal to Familia’, har siddet i fængsel med flere voldsdomme, bl.a. er han dømt for at sparke en mand ihjel. Men Højesteret sagde nej til at udvise ham under henvisning til, at han ikke har nok tilknytning til Pakistan.

Det er heller ikke lykkedes at udvise den kroatiske gangster Gimi Levakovic, fordi han har adskillige mindreårige børn. Som han i øvrigt ikke ser særlig meget.

MANGE FØLER deres retsbevidsthed krænket, og det er aldeles uhørt, at politiet finder det nødvendigt at advare borgere mod at færdes på gaden i visse områder.

Ikke mindst de bandekriminelle, der gør Danmark utryg, skal have et spark, så det mærkes.

FÆNGSEL HAR har tilsyneladende kun ringe virkning. Men kontant udvisning er noget, de forstår. 

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen