Krystalkuglen

ADVARSEL: I denne leder vil der forekomme rosende omtale af skatteminister Karsten Lauritzen (V).

EKSTRA BLADET synes, det er en god beslutning, at ministeren nu vil se nærmere på den kafkaske regel, der har gjort det muligt for Skat at beslaglægge Claus Ødegaard bil.

DEN NU billøse mand, der bor i Sverige og arbejder i Danmark, har ikke gjort noget forkert. Han er alene blevet frataget sin bil, fordi Skats krystalkugle-kiggere mener, at Claus Ødegaard ’påtænker’ at ville opholde sig mere i Danmark, end loven tillader, og dermed snyde med registrerings-afgiften.

MAGTESLØSE Claus Ødegaard bliver altså ikke straffet for noget, han har gjort, men for noget, som Skat ’påtænker’, at han måske, eventuelt, såfremt i fald angiveligt vil gøre engang i fremtiden.

AT DENNE krystalkugle-regel overhovedet er kommet ned på tryk, vidner om, hvor meningsløst lovgivnings-maskinen kværner – og om hvor indskrænket og magtfuldkomment der tænkes i embeds-apparatet.

DERFOR ER det opløftende, at skatteministeren vil gennemgå reglen, som han mener kan rumme ’nogle retssikkerhedsmæssige problemer’.

ENIG-ENIG. Altså, når man ser bort fra, at Ekstra Bladet ikke vil formulere det så forsigtigt, som ministeren gør.

REGLEN er ikke kun et problem for de hårdtprøvede og magtesløse skattebetalere. Reglen er en skamplet på vores retssystem og leder tankerne hen på bl.a. tidligere østeuropæiske diktaturer, hvor kommissærer havde til opgave at fastslå, hvad borgerne tænkte.

MAN KAN med al mulig ret sige, at den i forvejen stærkt udfordrede skatteminister Karsten Lauritzen selvfølgelig er tvunget til at vurdere lovgrundlaget, når Ekstra Bladet afslører, hvor rablende vanvittigt det er.

DERMED kan man også med al mulig ret indvende, at der slet ikke er grund til at rose ministeren.

JO, MEN nu har Ekstra Bladet lånt Skats krystalkugle og fundet ud af, at Karsten Lauritzen ikke påtænker at komme med andre fornuftige udmeldinger i resten af sin ministertid.

SÅ HVIS han skal roses, skal det være nu.

80 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere