Annonce:
Annonce:

Kvindekamp - ja tak

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

SPILLERNE PÅ det danske kvindelandshold i fodbold er blevet tv-stjerner, efter at DR og TV2 begyndte at sende direkte fra EM-slutrunden i Holland i bedste sendetid.

Alle har pludselig en mening, og på de sociale medier kommenteres det livligt, om det nu også er rigtigt, at livet er for kort til kvindefodbold.

DE FLESTE MED et glimt i øjet, men for forfatteren og kulturskribenten Jeppe Krogsgaard Christensen er det skam en alvorlig sag.

Som omtalt i Ekstra Bladet i går sammenligner han kvindelandsholdet med en skolekomedie og betegner niveauet som ’ikke over det, der findes i serie 2 eller 3 i Fælledparken’.

DET ER KLART, at kvinderne rent fysisk ikke kan hamle op med mændene. Men hvad de mangler i styrke og hurtighed, opvejes i mange tilfælde af tekniske færdigheder – og ikke mindst spilleglæde.

Annonce:

Debatten har en bodega-agtig karakter af, at fodbold er mændenes helt eget domæne og i øvrigt en sport, som kvinder ikke har forstand på.

VI SKAL IKKE mange år tilbage, før livet også var for kort til kvindehåndbold. Men så tog de benhårde jernladies fat og fightede sig helt til tops, fulgt under slutrunderne af millioner af seere. Deres popularitet oversteg langt mændenes.

Det tager tid, før fodboldpigerne når samme højder. Deres klubber kæmper i dagligdagen med skrabede budgetter, hvor der slet ikke er plads til professionelle forhold. Endsige lønninger. Og medierne bruger ikke kræfter på omtale. Herregud, det er jo kun kvindefodbold ...

Vi OPNÅR ALDRIG en kvindelig Messi eller Ronaldo. Men den danske anfører Pernille Harder har verdensklasse, og det er en sand fornøjelse at se hende i aktion, selv om månedslønnen er en vittighed i forhold til deres.

Annonce:

Kendisser som Helle Thorning og Lykke Friis er nu gået på banen for at fremme de økonomiske vilkår for kvindefodbold, og det er fint nok, selv om det smager lidt af selvpromovering.

FODBOLDPIGERNE fortjener bedre forhold og større opmærksomhed. Det kan de selv bidrage til ved at fortsætte de gode takter – og bevare spilleglæden – under EM.

Næste hurdle bliver kvartfinalen mod Tyskland på lørdag. Vi hepper.

Kvindekamp – ja tak!

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Har dansk spiontjeneste ofret sin mand?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: