Kvindekamp - ja tak

Følg Leder

SPILLERNE PÅ det danske kvindelandshold i fodbold er blevet tv-stjerner, efter at DR og TV2 begyndte at sende direkte fra EM-slutrunden i Holland i bedste sendetid.

Alle har pludselig en mening, og på de sociale medier kommenteres det livligt, om det nu også er rigtigt, at livet er for kort til kvindefodbold.

DE FLESTE MED et glimt i øjet, men for forfatteren og kulturskribenten Jeppe Krogsgaard Christensen er det skam en alvorlig sag.

Som omtalt i Ekstra Bladet i går sammenligner han kvindelandsholdet med en skolekomedie og betegner niveauet som ’ikke over det, der findes i serie 2 eller 3 i Fælledparken’.

DET ER KLART, at kvinderne rent fysisk ikke kan hamle op med mændene. Men hvad de mangler i styrke og hurtighed, opvejes i mange tilfælde af tekniske færdigheder – og ikke mindst spilleglæde.

Debatten har en bodega-agtig karakter af, at fodbold er mændenes helt eget domæne og i øvrigt en sport, som kvinder ikke har forstand på.

VI SKAL IKKE mange år tilbage, før livet også var for kort til kvindehåndbold. Men så tog de benhårde jernladies fat og fightede sig helt til tops, fulgt under slutrunderne af millioner af seere. Deres popularitet oversteg langt mændenes.

Det tager tid, før fodboldpigerne når samme højder. Deres klubber kæmper i dagligdagen med skrabede budgetter, hvor der slet ikke er plads til professionelle forhold. Endsige lønninger. Og medierne bruger ikke kræfter på omtale. Herregud, det er jo kun kvindefodbold ...

Vi OPNÅR ALDRIG en kvindelig Messi eller Ronaldo. Men den danske anfører Pernille Harder har verdensklasse, og det er en sand fornøjelse at se hende i aktion, selv om månedslønnen er en vittighed i forhold til deres.

Kendisser som Helle Thorning og Lykke Friis er nu gået på banen for at fremme de økonomiske vilkår for kvindefodbold, og det er fint nok, selv om det smager lidt af selvpromovering.

FODBOLDPIGERNE fortjener bedre forhold og større opmærksomhed. Det kan de selv bidrage til ved at fortsætte de gode takter – og bevare spilleglæden – under EM.

Næste hurdle bliver kvartfinalen mod Tyskland på lørdag. Vi hepper.

Kvindekamp – ja tak!

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?