Annonce:
Annonce:

Kvotekongernes venstre-ven

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

IKKE alene har Venstre-minister Esben Lunde Larsen holdt hånden helt urimeligt og forkert over de såkaldte kvotekonger, der monopoliserer dansk fiskeri – det viser sig også, at en af de stenrige fiskeskippere sætter penge i diverse Venstre-folk. Mange penge.

ISÆR Venstres fiskeriordfører, Thomas Danielsen, har tætte bånd til fiskekongen i Thyborøn, John-Anker Hametner Larsen, afslører Ekstra Bladet i dag.

SAMME Hametner har også indsamlet godt 800.000 kr. til statsministerens ’Løkkefonden’, der hjælper utilpassede drenge.

Annonce:

EKSTRA Bladet har boret i de økonomiske mellemværender og er kommet langt. Men sandelig ikke med hjælp fra Danielsen selv! Danielsen har f.eks. et besynderligt forretningsforhold til Hametner. Fiskekongen har pumpet ca fire millioner kr. i et nyt lille firma, startet og delvist ejet af Danielsen, men selv om storskipperen er en snu forretningsmand, står Hametner – besynderligt og beskedent – kun for godt 66 pct. af ejerskabet i firmaet. Danielsen og den tredje deltager har kun ydet 100.000 kr. hver.

LIKVIDERER det lille firma pludseligt – og intet tyder på, det går strygende, for at sige det mildt! – ja, så har Danielsen pludselig mangedoblet værdien af sin part på rekordtid, takket være saltvandsindsprøjtningen fra fiskekongen.

DERES fælles økonomiske interesser er skjult i Thomas Danielsens personlige oplysninger på Folketingets hjemmeside, selv om politikerne opfordres til at redegøre for den slags. Man har lov til at holde oplysningerne for sig selv. Men det er ikke velset.

OG da slet ikke, når man ser, hvordan den indflydelsesrige fiskeri-ordfører i Venstre, Thomas Danielsen, som i dén grad er med til at præge partiets beslutninger på sit område, samtidig er knyttet sammen med en kvotekongerne. Hametner har millioner af kroner på spil, alt efter hvad Folketinget beslutter inden for hans erhverv.

DENNE sag understreger, hvor vigtigt det er at gøre oplysningerne obligatoriske. Venstre sætter også sig selv i et meget pinligt lys, når så store beløb knytter partiet sammen med en hovedperson i en sag, der handler om mulig politisk beskyttelse af store aktører i et erhverv. En beskyttelse, som miljøminister Esben Lunde Larsen som bekendt var et mulehår fra at blive fyret for.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: