Kyniske Mette

I BEGYNDELSEN af august var de store morgenaviser i audiens hos statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Det resulterede i en stribe ukritiske interviews. F.eks. skrev Berlingske om statsministerens ’fire ledestjerner’. Lars Løkke og hans reklame-folk må have klappet begejstret.

DENNE weekend var det så Socialdemokraternes nye dronning, Mette Frederiksen, der holdt hof. Hun har været neddykket, siden hun overtog formandsposten i juni.

HVIS nogen i det socialdemokratiske bagland og blandt vælgerne havde set frem til nogle kampklare udmeldinger, fik de en lang næse.

IKKE mindst når det gælder dagpenge-massakren, der har kastet tusindvis af familier ud i voldsomme økonomiske vanskeligheder.

FOR DEN nye S-formand afviser at gå sammen med venstrefløjen og Dansk Folkeparti – der jo i 2010 pressede på for at give de arbejdsløse sparekniven – og lave en anstændig løsning.

METTE Frederiksen fastholder, at dagpenge-kommissionen skal gøre sit arbejde færdig, og at V-regeringen derefter må spille ud.

MED ANDRE ord signalerer S-formanden, at et nyt dagpenge-system stadig ikke må koste ekstra. De blodige forringelser står ved magt.

NÅR Mette Frederiksen ikke vil bruge det alternative flertal, skyldes det, at hun ifølge politiske iagttagere vil udstille Dansk Folkepartis hykleri.

RÆSONNEMENTET er, at sosserne ikke vil lægge stemmer til, at DF-formand Kristian Thulesen Dahl kan spille åh så social på udvalgte områder samtidig med, at han fører blodig blå politik med resten af højrefløjen.

DEN taktik kan man generelt have sympati for. Men ikke når prisen er, at de arbejdsløse fastholdes i økonomisk armod. Så er der tale om kynisme.

SÅ MEGET mere tragi-komisk er det, at Mette Frederiksen til Politiken siger: ’Vi ligger til venstre for midten. Det har vi altid gjort’.

DEN bemærkning skal nok vække undren i dele af hendes bagland. Men også hos de radikale, som var garanten for, at den tidligere SR-regering førte blå politik og stod fast på dagpenge-massakren.

105 kommentarer
Vis kommentarer