Annonce:
Annonce:

Kyst af krænkelses-entusiaster

 

Den engelske skuespiller Eddie Redmayne, der spillede transkønnet i ’The Danish Girl’, har fortrudt. Foto: Philip Davali
Den engelske skuespiller Eddie Redmayne, der spillede transkønnet i ’The Danish Girl’, har fortrudt. Foto: Philip Davali
Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

EN SKUESPILLER fortryder, at han har udgivet sig for noget, han ikke er.

Læs sætningen igen. Og le gerne højt og hjerteligt. Herefter bør vi dog kigge på det med alvor.

DEN OSCAR-BELØNNEDE skuespiller Eddie Redmayne beklager, at han spillede en transperson i filmen ’The Danish Girl’ om danske Einar Wegener, der i 1930 blev til kvinden Lili Elbe som en af de første kønskifteopererede i verden.

’En fejl,’ siger Redmayne, der åbenbart synes, at en transperson var mere berettiget til rollen.

DENNE FORM FOR krænkelses-vildfarent nonsens er ikke ny. Men den breder sig. I filmbranchen har vi før set Scarlett Johansson trække sig fra en rolle som transkønnet efter kritik fra transkønnede. Lige som vi herhjemme oplevede Nikolaj Lie Kaas angiveligt krænke ved at lægge dansk stemme til hovedrollen i Pixar-animationen ’Sjæl’, fordi Kaas ikke er sort lige som rollen.

Annonce:

IDENTITETSPOLITIKKEN og dens krænkelses-entusiaster er nået vidt. Og endda på at manifestere præcis det, de selv hævder at blive udsat for: udskamning. Og de går helst efter kendte personer. I denne uge har vi set Harry Potter-skaberen, J.K. Rowling, gå til behørigt modangreb på tre transpersoner, der havde delt en selfie, hvor de står foran forfatterens hjem med adressen angivet og derpå delt billedet på Twitter. Rowling har nemlig udtrykt bekymring for kvinders ve og vel, hvis der åbnes ukritisk op for ret til kønsskifte.

’Jeg har modtaget nok dødstrusler til at tapetsere mit hus,’ udtalte forfatteren mandag til den britiske avis The Telegraph.

LAD OS FOR GOD ordens skyld slå uafvendeligt fast: Enkelte individers brændende ønske om at ændre køn skal ikke nedgøres.

Man må være, hvad man er eller har lyst til. Men kun så længe man ikke bruger det til at kræve andres underkastelse eller forkørselsret i samfundet. Og man skal dertil anerkende et flertals abonnement på, at der findes biologi. Kønsidentitet sidder i hovedet, køn mellem benene. Sværere er det ikke. At være en minoritet berettiger ikke, at flertallet udråbes som krænkere.

Annonce:

OG VI HAR LOV TIL at gøre grin med ’woke’-folks selvhævd. Hvor svært vil det f.eks. ikke være at få et krybbespil op at stå i fremtiden? Ja, nogen burde ret beset skabe en komedie om en LGBTQ+-teatergruppe, der forsøger at fordele rollerne.

SELVFØLGELIG MÅTTE Eddie Redmayne for syv år siden spille transkønnet.

Han er heller ikke handikappet eller fysiker, hvorfor det tillige var i orden, at han spillede Stephen Hawking i ’Teorien om alting’, som han fik en Oscar for. Men Redmayne har tilsyneladende – modsat J.K. Rowling – ladet sig kyse af identitetspolitikkens indbyggede fascisme.

DEN VINDER hævd ved, at man med henvisning til påståede urimeligheder over for sit køn, sin religion, etniske oprindelse, seksualitet eller hudfarve eller andet har ret til at udskamme og undertrykke andre. Det har man ikke. Det har ingen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Omkvædet klinger hult fra den socialdemokratiske regering

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: