Labber gaver i sig

Beskæftigelsesministeren elsker ’fælles snitflader’. Foto: Jens Dresling/Ritzau/Scanpix
Beskæftigelsesministeren elsker ’fælles snitflader’. Foto: Jens Dresling/Ritzau/Scanpix

ROCK-TROELS og hans ministerkolleger nøjes ikke med at labbe gratis rock-billetter i sig, viser det sig.

EKSTRA BLADETS graven i bunken af fede indbydelser til regeringens medlemmer viser nu, at de er endnu mere hæmningsløse, end vi først beskrev. En lang række arrangementer og koncerter stemples som ’i strid med reglerne’ af en forvaltnings-ekspert.

FINE MIDDAGE er også en af de gratis glæder, der hører med. De daler ned over ikke bare beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og erhvervsminister Brian Mikkelsen – de lander også hos også innovationsministeren, Sophie Løhde. Hun både kan lide rock og indledende gourmetmad på Bistro Boheme på Esplanaden. Anders Samuelsen siger heller ikke nej til at tale om ’erhverv, økonomi og politik’ på restaurant MASH.

JA, DET ER desværre ikke sådan, at de selv beredvilligt oplyser om alt dette. Ministrene klapper helt i, når vi spørger om den slags – i modsætning til når en gaffelfuld gratis mad er på vej indenbords.

LETTERE KOMISKE – hvis det ikke var så klamt og umoralsk – er de forskellige ’formål’, når toppolitikere mødes med de glade givere fra f.eks. BC Hospitality Group, Pensiondanmark eller Finansdanmark.

POLITIKERNE PRØVER at kaste et fagligt skær over det, når de spiser godt med erhvervsspidserne, inden de med partneren under armen og et stort smil til ugebladene svanser til gratis rock-koncert på vip-pladser.

EN HYPPIG etiket på den slags er noget med at dyrke ’fælles snitflader’. Der skal man så bare vide: Det er snit i røget laks og Hereford-bøffer, der er tale om.

HER ER Troels Lund Poulsens foretrukne rock-sponsor fra BC Hospitality Group mere ærlig, når han skælmsk skriver, at ’det eneste, der forventes af vores gæster, er en hyggelig aften i godt selskab’.

PUDSIGT NOK fortæller ministre altid, hvordan årene i ministerierne dræner familielivet og almindeligt samvær med venner og fritidsinteresser. Her virker det slående, at Troels Lund Poulsen på et år har været til ni koncerter. Så helt nedslidt er han ikke efter fyraften, og det skal da også være ham vel undt – man spørger bare igen og igen uden at få svar: Hvorfor betaler I ikke selv?

REGLERNE er skabt, fortæller professor Sten Bønsing, for at undgå mistillid om, at nogle er tættere på magten end andre ved hjælp af dyre middage.

PRÆCIS! Men alle snitfladerne og hvad de ellers klistrer på af falske mærkater, drejer sig jo kun om én ting: adgang til magten. Så de, der har råd til at smøre, kan komme til fadet, når de vil fremlægge deres sag. Andre kan sende et brev, som får et kort svar af ministersekretæren.

254 kommentarer
Vis kommentarer