Lad fornuften sejre

Hvis man lytter til det overvældende flertal på Christiansborg, går det helt ad helvede til med integrationen af de nye danskere. De er kriminelle, lever i ghettoer, og alle dem, der er udvist, vil ikke rejse hjem, så derfor skal de nu isoleres på en øde ø. 

Noget af fortællingen er sand. Der er problemer med integration af en mindre gruppe, som isolerer sig i ghettoer. Men den historie, som politikerne burde fortælle, er historien om, hvor godt det faktisk går for utroligt mange. For langt flere end dem, der er problemer med.

Der er et Danmark, som politikerne tilsyneladende ikke ser. Eller også vil de ikke se det af frygt for, at vælgerne ikke tror dem. For nu har de i så mange år fortalt, hvor dårligt det går med nydanskerne, så folk vel efterhånden er begyndt at tro, det er virkeligheden. 

Men virkeligheden i det rigtige Danmark - langt væk fra den politiske retorik - er, at der er en hel række opgaver i Danmark, som ikke ville blive udført, hvis nydanskerne ikke var kommet til vores land.

Lad os tage det store højtbesungne danske julebord: Hvem tror du skærer svinene op til din flæskesteg? Og hvem piller rejerne til din rejemad? Fiskefilet? Alle svinedelene til din varme leverpostej? Og hvem mon gør rent bagefter? Og hvem står nede i kiosken, når du lige mangler noget i juledagene? Og hvem kører taxaen hjem fra julefrokosten?

Det er ikke os, hvis familier har boet her altid. Det er syrere, afghanere, tyrkere, pakistanere, palæstinensere og filippinere.

Mange steder er de efterhånden trætte af at høre den negative politiske retorik. Jeg er en af dem. Dansk Industri har det på samme måde, og ledelsen på Danish Crown lige sådan. Her siger de: Den eneste forskel er indholdet af madpakkerne.

De nye danskere er ofte et gode. Vi mangler arbejdskraft, så hvorfor hele tiden tale dem ned? Selvfølgelig skal vi sende de udviste hjem - de udgør nogle få hundrede. Men hvorfor skulle vi dog sende alle dem, der holder vores (h)jul i gang, hjem?

Frygten har fået tag i os, men er vi ikke store nok til at lade fornuften sejre.

Glædelig jul.

872 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere