Annonce:
Annonce:

Lad nu børnene

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

PÅ EKSTRA BLADET går vi ind for fest i gaden. At der overhovedet kan opstå en ophedet debat om et dragshow for børn på et folkebibliotek, er nedslående.

Det vidner om puritanisme. Modstanden mod arrangementet vidner om en småborgerlig angst. Om at bævre for ’samfundsundergravende virksomhed’ og skjulte dagsordener, så snart der bliver spillet høj musik og er gang i et skørt.

Så ros til Frederiksberg Bibliotek for at gennemføre sit dragshow fredag aften. Selvom arrangementet har vakt debat blandt politikere og på de sociale medier, hvor ekkokamre råber hinanden døve, hvis nogen ytrer noget om køn.

VI TALER OM to dragqueens, der på et lokalbibliotek underholder børn mellem 6 og 12 år i et syng- og dans-med-tema med Disney-sange.

Annonce:

- Biblioteket er et sted for alle, og for os er det her ikke politisk. Det er en del af det, vi er sat i verden for at lave, siger Tina Pihl, der er bibliotekschef på Frederiksberg Bibliotek, til DR.

NEMLIG. I virkeligheden er det såre enkelt at forholde sig til. Hverken politikere, facebookkrigere eller støvboldborgerlige skal tabe hatten ved at ryste på hovedet her. De skal slet ikke blande sig og afgøre, hvad børn på Frederiksberg Bibliotek kan tåle af sjov og ballade. Børn, som sikkert bedre end de fleste voksne finder det med at klæde sig ud og lege helt normalt.

Skal nogen sige fra, er det børnenes forældre. De bestemmer, om dette i øvrigt meget tydeligt deklarerede arrangement er noget, man vil slæbe ungerne med til. Ligesom man kan slukke for fjernsynet, hvis man ikke bryder sig om et bestemt program. På Ekstra Bladet går vi også ind for, at folk i det store hele har ansvar for sig selv, og hvad de kommer i hovedet – også i hovedet på deres børn.

DER SKAL TIL enhver tid være plads til drenge og mænd i kjoler. Og synger de prinsessesange fra Disney, så meget desto bedre.

Vi gider ikke snerpethed. Vi bliver modfaldne, hver gang den kommer fra de dele af samfundet, der ikke evner at skelne leg, spas og selvironi fra ægte moralskred, som tværtimod er, når man forskrækket og for en sikkerheds skyld vil forbyde, hvad man personligt ikke bryder sig om.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
804 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: