Lad os få jul fire gange om året

NU ER DET JUL, og så skal vi kraftedeme være glade. Det forventes af os. Vi skal hygge og rigtig slappe af, selvom de fleste af os har stresset som sindssyge op til jul for at nå det hele – både på arbejde og med gaver og mad og alt det andet.

MEN ALLEREDE HER første juledag er det hele måske begyndt at blive en smule anstrengt. Eller måske skete det allerede i aftes, da børnene ikke fik nøjagtig alle de gaver, de havde ønsket sig.

Og konen? Så hun ikke også en smule utilfreds ud? Og i dag skal vi til julefrokost hos familien. De samme mennesker, som vi fejrede jul med i går. Og i morgen er der en ny familiejulefrokost.

JULEN ER benhård. Eller som Weekendavisens chefredaktør, Martin Krasnik, skrev i sit julebrev til læserne: ’Intet er så udfordrende som at hænge sammen med mennesker, man elsker.’

MEN MÅSKE ER den største juleudfordring skabt af os selv, fordi vi i årets løb glemmer at hygge og være nok sammen med dem, vi elsker.

Resultatet er, at vi går med halvdårlig samvittighed det meste af året, og så skal det hele indhentes på tre juledage. Det kan gå galt. Og det går også ofte galt.

SÅ HVAD MED at indføre ‘jul’ fire gange om året. I de fleste familier er der gaver nok til, at der vil være rigeligt til alle fire gange. Eller også kunne vi helt opgive gaverne, som for mange er stressfaktor nummer ét til jul. Hvad med at lave rene familiehyggedage – både forår, sommer, efterår og vinter?

FORTSAT GLÆDELIG JUL, og husk nu, at du bestemmer selv, hvornår det er ’jul’ igen, for den der historie med Jesus ved vi jo godt er fake news.

223 kommentarer
Vis kommentarer