Lad os fyre Søren Espersen

I ET ANFALD af det, der må være storhedsvanvid, befalede Søren Espersen søndag, at ’Deadline’-værten Steen Nørskov skal fyres. Og for at sikre, at Espersen får sin vilje, vil han tage kontakt til DR’s bestyrelse.

SIDSTE ÅR lykkedes det for Dansk Folkeparti at myrde Radio24syv og i stedet føde ’Radio Tulle’ (Radio4) på banegården i Aarhus.

Motivet var, at Dansk Folkeparti hadede Radio24syv og den grænseprøvende satire og kritiske journalistik, som partiet med jævne mellemrum fik at føle på egen krop.

’Nu er det jo ikke nogen hemmelighed, at Dansk Folkeparti gerne så den radio lukket for tid og evighed,’ har eksempelvis DF-politikeren Kim Christiansen tidligere indrømmet.

Men ’succesen’ med at få lukket Radio24syv er ikke længere nok for Dansk Folkepartis magtsyge politikere. De vil gå endnu længere og selv have lov til at bestemme, hvem der må arbejde på de statsfinansierede medier.

ANLEDNINGEN TIL AT bryde med armslængde-princippet er denne gang, at DR2-programmet ’Deadline’ har lavet et interview med Trykkefrihedsselskabets formand, Aia Fog, som Espersen finder manipulerende.

Meget overraskende får Espersens angreb på den fri presse opbakning fra Trykkefriheds-selskabets formand, Aia Fog. Det er åbenbart for meget forlangt at forestille sig netop Trykkefrihedsselskabet sige fra over for ethvert forsøg fra politikere på at lukke munden på navngivne journalister og medier.

I EN FACEBOOK-TRÅD forsvarer Aia Fog Søren Espersen med ordene: 

’Her gik jeg og troede, at dem, der betaler for musikken, også bestemmer, hvad der skal spilles’ – i øvrigt et gammelt Søren Espersen-citat fra dengang, han sad i DR’s bestyrelse.

BÅDE SØREN Espersen og Aia Fog har misforstået, hvem der betaler ’musikken’ på DR. Det gør Dansk Folkeparti nemlig ikke. Det gør skatteborgerne. Ligesom skatteborgerne i øvrigt betaler Søren Espersens løn.

OG DEN MUSIK, Søren Espersen spiller, gider vi simpelthen ikke betale for mere. Melodien er blevet for træt, lyrikken for desperat, og scene-showet for ynkeligt. Så lad os fyre ham til næste folketingsvalg – gerne uden eftervederlag.

516 kommentarer
Vis kommentarer