Annonce:
Annonce:

Lad os genindføre den sunde fornuft

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

Gak-gak: Hvorfor fordriver Danmark de gode og beskytter de onde?

Det er spørgsmålet, man må stille, efter Højesteret netop har besluttet, at tre rumænere, der er sigtet for menneskehandel ikke udleveres, mens en 13-årig dansktalende kinesisk pige samtidig smides ud.

Hvor er retfærdigheden?

Mange anser Danmark som en retsstat, andre bør misunde. Men denne selvforståelse er i den grad udfordret. De tre formodede rumænske menneskehandlere kan ikke udleveres til retsforfølgelse i EU-landet Rumænien, da det er usikkerhed om, hvorvidt de skal afsone i celler, hvis størrelse ikke overholder international ret, lyder begrundelsen. Så nu er de løsladt, menneskehandlen er nemlig foregået i Rumænien og nu går de formentlig smågrinende rundt i Danmark uden nogensinde at kunne blive retsforfulgt.

Annonce:

Udlændingestyrelsen har til gengæld udvist 13-årige Yiming, fordi man ikke mener, det er muligt at integrere hende, selvom hun efter mindre end et år i folkeskole taler dansk og klarer sig godt. En afgørelse, hvis udførelse midlertidigt er udsat, mens familiens klage behandles i klagenævnet. Hvilket betyder, at Yimings danske papfar, den dekorerede orlovskaptajn Kjeld Gaard-Frederiksen, ikke behøver at returnere sine fortjenstmedaljer i næste uge, sådan som han fortvivlet har annonceret.

Mange andre er allerede smidt ud. En af dem er Arne Petersens biologiske datter, 15-årige Anneca, som nu bor under et bliktag i Filippinerne.

Samtidig kan vi her i Danmark åbenbart ikke risikere, at tre rumænske menneskehandlere kommer til at bo i en celle i et andet EU-land.

 Det er fuldstændig gak, gak. Men måske er det bare konsekvensen af et dansk system, der er løbet af sporet i en grad, så det går ud over vores integritet. Det forvansker vores menneskesyn og det forvrænger vores forbilledlighed. I 2017 er Danmark ikke længere en misundelsesværdig retsstat.

Politikerne er blevet så bange for ikke at være hårde nok i udlændingedebatten, at de konstant strammer reglerne. Socialdemokraterne ved om nogen, at valg tabes, hvis de borgerlige får held til at udstille dem som blødsødne.

Annonce:

Men det groteske er, at konsekvensen nu er, at man tilsyneladende skal have begået rigtig kriminalitet for at bevare retsgarantierne.

Hvis man er så uheldig bare at være en velintegreret pige fra et andet land, så trækkes retsstatens højtbesungne sikkerhedsnet væk under en og erstattes af golde, firkantede og menneskefjendske regler.

Jeg tror ikke, der er nogen sagsbehandler i Udlændingestyrelsen, der synes, det er fornuftigt at udvise en 13-årig velintegreret pige. Men sådan er reglerne.

Men så må reglerne løses op. Hvilket er op til politikerne. Hvad med at genindføre lidt sund fornuft både politisk og i bedømmelsen af disse sager?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Hvorfor får vi ikke bare vores feriepenge i hånden, så snart vi har tjent dem?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: