Lad os nu få en ærlig flygtninge-diskussion

 

(Foto: Linda Johansen)
(Foto: Linda Johansen)

 

Ærlig talt!: I den kommende uge inviterer vi alle danskere til at deltage i diskussionen om, hvordan vi løser dette årtis største problem: flygtningestrømmen. Men for at blive hørt hos os, kræver vi ærlighed. Vi gider ikke høre mere om en urealistisk ’straksopbremsning’, eller at en effektiv grænsekontrol kan stoppe flygtningestrømmen.

Sidste år søgte 21.000 personer asyl i Danmark. Alt tyder på, at der kommer endnu flere i år. Regeringen har budgetteret med 25.000, men hvis tallene fra de første dage med dansk grænsekontrol fortsætter, kan der snildt komme dobbelt så mange i år.

Hvordan vil vi løse problemet med op til 50.000 nye borgere? De skal have mad, et sted at bo, og hvis de bliver godkendt som flygtninge, skal de også integreres i det danske samfund. Tågesnak og tom retorik må være slut. De er her, og de bliver ved med at komme, så længe der er borgerkrig i Syrien, og verden i øvrigt er fuld af konflikter og forfølgelse. Og det bliver såmænd ved – også selv om både Lars Løkke og Martin Henriksen lyder, som om de mener egenhændigt at kunne forhindre, at flygtninge søger mod et bedre liv i Danmark.

Selv om vi frarøver flygtningene alle deres værdigenstande, vil det hverken stoppe strømmen eller betale for den omkostning, deres integration i det danske samfund kommer til at koste de kommende år.

Nu må vi se virkeligheden i øjnene.

EU har vist, at Unionen intet er værd i sagen. I efteråret besluttede EU at fordele 160.000 flygtninge fra Sydeuropa. 194 er fordelt! Tanken om de åbne grænser er tillige stendød. Schengen-samarbejdet har vist sig som en lige så utopisk tanke, som at flygtningestrømmen stopper. Derfor kræver det ikke meget spåmandskab at forudse, at vi i år vil se landene hele vejen ned gennem Europa genindføre grænsekontrol.

Grænsekontrol i Danmark kan være fornuftigt for at få et overblik over situationen, men det stopper ikke flygtningestrømmen. Vi må tale ærligt om, hvordan vi løser denne massive indvandring, så vi ikke skaber en ny underklasse i Danmark, der blot vil tilslutte sig mange tidligere indvandrere, der lever et marginaliseret underklasseliv i ghettoer med egne forstokkede regler og en farlig vrede mod det danske samfund.

Vi tager i den kommende uge rundt i Danmark og viser problemerne, som de er. For der er massive problemer med indvandringen. Vi vil lytte til borgere, borgmestre og flygtninge for at finde løsninger.

Selv får jeg på onsdag muligheden for at diskutere flygtningekrisen med statsminister Lars Løkke Rasmussen i en direkte tv-duel, som bliver sendt på ekstrabladet.dk. Løkke har modigt taget udfordringen op, efter han og jeg havde en længere debat på Twitter – se den her på siden – en sen nattetime lige før nytår.

Personligt er jeg træt af at høre på politikere, der taler udenom.

Men først og fremmest søger vi her på Ekstra Bladet løsninger. Hvad nu, Danmark?

976 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere